Cum se pot fura detaliile bancare prin intermediul telefonului mobil
Autor: Elena Didilă
Data publicării:
Pe măsură ce tehnologia smartphone-urilor avansează, sunt implementate mai multe măsuri de securitate cibernetică pentru a încerca să împiedice hackerii să acceseze dispozitivul. 

Cu toate acestea, tehnicile de furt de detalii bancare de pe telefoane mobile devin din ce în ce mai multe și este dificil pentru experți să ne protejeze de toate amenințările.

În acest articol vom explica metodele cele mai utilizate de infractorii cibernetici pentru a ne accesa telefoanele și a obține informațiile financiare pe care le stocăm pe acestea. În acest fel puteți fi conștienți de posibilele escrocherii pe Internet și puteți să le evitați.

Aplicații false

În ultimii ani, escrocii au perfecționat modul în care livrează troieni pe dispozitivele noastre. Cel mai obișnuit mod este crearea de aplicații presupus inofensive și introducerea lor în magazinele oficiale de aplicații precum Play Store sau App Store.

O altă tehnică folosită de infractorii cibernetici este dezvoltarea de aplicații bancare care le imită pe cele originale. Când victimele instalează platforma falsă și înceracă să se conecteze cu datele oferite de bancă, ajung practic să ofere hackerilor acces la date. În aceste cazuri este important să vă asigurați cine este dezvoltatorul aplicațiilor.

 

Programe malware care ocolesc autentificarea cu doi factori

Dacă infractorii cibernetici reușesc să introducă un virus informatic în dispozitiv, pot intercepta SMS-ul cu codul de autentificare cu doi factori. Astfel, ei realizează controlul total asupra programelor bancare.

Așa este progresul în acest tip de tehnologie, încât atacatorii reușesc uneori să preia apelurile pe care utilizatorul dorește să le facă băncii sale.

 

Phishing

Escrocii își pot uzurpa identitatea băncilor prin e-mailuri, SMS-uri sau apeluri telefonice și pot cere victimelor lor să furnizeze numele de utilizator și parola. De obicei ei creează o scuză care pare realistă, cum ar vrea să se asigure că ești tu după ce a fost efectuată o plată sau ceva similar.

 

 

Telefonul furat? Ce trebuie să faceți pentru a vă proteja datele bancare și portofelul online

Știați că hoții în aceste zile caută un singur lucru odată ce pun mâna pe telefoanele dvs. mobile? Datele dvs. bancare. Ca să nu mai vorbim că tot mai mulți oameni optează pentru aplicații de plată digitală, nu este atât de dificil pentru hoții de smartphone-uri să aibă acces la aceste portofele, potrivit Newf.tv

Blocați cartela SIM

Primul și cel mai important este să vă asigurați că numărul de telefon nu este utilizat în mod greșit dacă sau când pierdeți telefonul. Blocarea cartelei SIM înseamnă, de asemenea, blocarea tuturor aplicațiilor telefonice accesibile prin intermediul OTP-urilor. Puteți primi în continuare același număr emis pe o nouă cartelă SIM. Poate dura ceva timp, dar confidențialitatea și portofelele mobile sunt mult mai importante.

 

Blocați accesul la serviciile bancare mobile

Acestea sunt la îndemână și, prin urmare, este important să blocați accesul la aceste servicii. Cartela SIM și aplicațiile mobile merg mână în mână, deoarece nu se poate efectua niciun transfer fără OTP către numărul înregistrat, dar ambele ar trebui blocate de îndată ce telefonul este pierdut sau furat.

Dezactivați plata UPI

O mică întârziere vă poate costa scump. Odată ce accesul la serviciile bancare online este refuzat, hoțul poate încerca să manipuleze o altă caracteristică, plățile UPI, astfel încât și acest lucru ar trebui să fie îngrijit imediat. Dezactivați-l cât mai curând posibil.

 

Blocați toate portofelele mobile

Au făcut viața foarte ușoară, dar portofelele mobile precum Google Pay și Paytm se pot dovedi scumpe dacă telefonul dvs. cade pe mâini greșite. Contactați departamentul de asistență al aplicației respective și asigurați-vă că nu se acordă acces nimănui până când nu configurați din nou portofelele pe un dispozitiv nou.

 

Mergi la poliție, depune un raport

Odată ce v-ați ocupat de lucrurile menționate anterior, este crucial să raportați problema autorităților. 

Articole similare

Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști

Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!


Top citite
Captura Youtube

Andreea Bănică rupe tăcerea despre criticile dure după videoclipul viral cu ea

Captura Youtube

Românii, pregătiți pentru alegeri? Ce spun despre viitorul președinte și cei 14 candidați (VIDEO)

Papa Francisc / FOTO: https://www.facebook.com/PAPAFRANCESCOMARIOBERGOGLIO/photos

Papa Francisc spune că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un ''grav dezechilibru''

Captura Youtube

Bruno Mars şi Rosé interpretează pentru prima dată hitul lor viral ''APT.''

Captura Facebook

Cântăreţul Stromae, considerat o mândrie naţională în Belgia, decorat de regele Philippe

Ce i-a spus Bob Dylan unei dansatoare și cum a răspuns artistul după 32 de ani

Ce i-a spus Bob Dylan unei dansatoare și cum a răspuns artistul după 32 de ani



Cele mai noi articole
pixel