Dacă adaugi în cafea aceste două ingrediente, ar tebui să renunți imediat la ele, avertizează specialiștii
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Specialiștii au identificat două ingrediente pe care multe persoane le adaugă în cafea și care pot influența negativ silueta.

Cafeaua este, fără doar și poate, o băutură apreciată la nivel mondial, care, pe lângă efectul benefic pe care-l oferă organismului în fiecare dimineață, e foarte apreciată și pentru aroma și mirosul perfect. Totuși, puține sunt persoanele care obișnuiesc să o bea simplă, iar multe recurg la „îmbunătățirea” acestei băuturi prin adăugarea unor ingrediente. Astfel, chiar dacă gustul poate fi unul mai delicios, specialiștii atrag atenția că ele își vor pune amprenta destul de dur asupra siluetei tale.

Ingredientele din cafea la cer trebuie să renunță

Siropurile și aromele

Siropurile și tot felul de arome existente pot oferi o aromă aparte oricărei cafele, însă trebuie să ai grijă cu cantitatea pe care o adaugi în cafea. Acești aditivi dulci nu numai că contribuie la creșterea aportului caloric global, dar pot declanșa și pofte pentru alimente mai zaharoase pe parcursul zilei.

"Siropurile aromatizate care sunt adesea folosite pentru a adăuga dulceață și aromă cafelei pot fi o sursă surprinzătoare de calorii și zahăr ascunse. În timp ce pot îmbunătăți gustul cafelei, multe siropuri aromate sunt încărcate cu zaharuri adăugate, care pot contribui la creșterea în greutate și pot pune piedici dietei. Aceste siropuri au un conținut ridicat de fructoză sau alți îndulcitori, ceea ce duce la o creștere a aportului caloric fără a oferi niciun beneficiu nutrițional.", spun specialiștii, potrivit shefinds.

Ca o alternativă mai sănătoasă, ia în considerare utilizarea îndulcitorilor naturali, cum ar fi stevia sau siropurile anumitor fructe, care pot adăuga dulceață cafelei tale, fără calorii adăugate și potențialele efecte negative asupra sănătății, mai recomandă specialiștii în domeniu.

Cremele speciale pentru cafea

Aceste creme pentru cafea conțin arome artificiale și grăsimi trans, contribuind la creșterea conținutului caloric. Întrucât pierderea în greutate se bazează pe menținerea unui deficit caloric, consumul acestui ingredient în mod repetat poate înclina, inevitabil, balanța în direcția opusă. Zaharurile adăugate pot crește nivelul de insulină, favorizând stocarea grăsimilor, în timp ce grăsimile trans pot fi dăunătoare pentru sănătatea inimii.

"Cremele aromate sunt un alt adaos comun pe care oamenii îl pun în cafea, lucru care poate avea un impact negativ asupra eforturilor de pierdere în greutate. Chiar dacă oferă o cremozitate și o aromă specială, multe cremă aromate sunt bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase. Aceste produse conțin adesea arome artificiale, conservanți și uleiuri hidrogenate, care pot avea efecte negative asupra sănătății generale atunci când sunt consumate în mod regulat", spune Wen.

Poți înlocui aceste produse oricând cu laptele de migdale sau laptele de ovăz și prin adăugarea de condimente pentru o aromă sporită.

Articole similare

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...


Top citite
Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Sursa: captură Youtube Fără Zahăr

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Lumânare

A murit un actor cunoscut pentru rolurile sale din filmele Titanic şi Stăpânul inelelor / Video

Sursa: Freepik

Mai mult decât o simplă partidă: Filmul „Checkmate” dezvăluie laturi întunecate ale șahului

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Ce NU trebuie să faci în ziua de Paște

Care sunt cele mai populare tradiții, obiceiuri și superstiții de Paște

Echipa RadioDCNews vă urează să aveți un Paște fericit


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Carnival of Rust | Poets of the Fall

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că sărbătorim Paștele și...

pixel