Dan Oros de la Google și Youtube a vorbit despre lucrurile pe care le putem face pentru a îmbătrâni mai încet și pentru a trăi mai mult
Autor: Elena Oana Aurel
Data publicării:
Dan Oros, un tânăr care lucrează la Google și Youtube România, a vorbit la Podcastul 'Fain și Simplu' despre lucrurile pe care le putem face noi pentru a îmbătrâni mai încet și pentru a trăi mai mult.  

Atunci când vorbim despre îmbătrânire, potrivit acestuia, studiile arată că 20% contează gena, 80% e legat de comportamentul nostru, de obiceiurile noastre, de ceea ce mâncăm, de cum dormim și de exercițiile pe care le facem.

„Somnul, nutriția și sportul sunt foarte importante, exact în această ordine. În ceea ce privește somnul, pe lângă durata acestuia, este foarte importantă și calitatea lui. Calitatea somnului e influențată de diferiți factori. În primul rând, să nu stai cu ochii în ecran înainte să adormi și să ai o cameră cât de cât rece. Modul în care dormi te impactează în alte domenii, nu doar că te simți obosit, dar iei decizii mult mai slabe.”, a spus Dan Oros. 

În ceea ce privește nutriția, este foarte important să eliminăm toate alimentele și obiceiurile care ne fac rău, de exemplu tutun, alcool, dar și să mâncăm mai puțin.

„Este foarte important să nu mâncăm atât de mult și atât de des. Corpul nostru nu e obișnuit să consume atât de multă mâncare. Noi avem o abundență de mâncare în ultimii 50 de ani, dar noi în sute de mii de ani nu am avut acces la atât de multă mâncare și acum consumăm prea mult și obosim corpul. La fel de important este să nu consumăm deserturi pe stomacul gol. Este cel mai rău lucru pentru corp”.

„Atunci când suntem stresați trebuie să ne mișcăm puțin mai mult. Ești stresat, ieși puțin, respiră, te plimbi. Este recomandat ca după masă, mai ales dacă ai avut o masă copioasă, să te plimbi, să te miști puțin, să vezi lumina soarelui. Acestea în general te relaxează.”

Potrivit acestuia, oamenii sunt obișnuiți să consume foarte mulți carbohidrați. Avem nevoie de ei, însă trebuie consumați cu măsură. În ceea ce privește carnea, contează foarte mult de unde provine aceasta și cât de procesată este. „Carnea îmbătrânește corpul mai repede. Dacă mănânci multă carne și o faci foarte des, indiferent de calitatea cărnii, îmbătrânești mai repede. Pentru a-ți controla nivelul glicemiei este foarte importantă ordinea în care mănânci mâncarea. Prima oară ar trebui să mănânci verdețuri, salate. Apoi vine partea de proteine și grăsimi, iar la final, carbohidrații, inclusiv desertul la final”, a mai spus tânărul. 

Întrebat care sunt combinațiile care dau energie bună și ce mâncăruri sunt toxice, Dan Oros a adus în discuție pâinea, dulciurile, mâncatul excesiv și alcoolul.

„Eu înainte mâncăm foarte multă pâine, acum aproape am eliminat-o complet. Mâncam foarte multe dulciuri, acum nu mai consum. Niciunei persoane nu îi face bine dacă mănâncă excesiv. Mai mult de trei pahare de alcool, pe săptămâna, dăunează. Alcoolul are influență asupra somnului și oamenii au tendința să creadă că dacă bei mai mult adormi repede. Adormi, dar calitatea somnului e foarte proastă. Ai băut alcool, adormi, dar nu te odihnești.”, a mai adăugat Dan Oros.

Articole similare

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Pentru a avea o piele fină, sănătoasă și radiantă, este...

De ce să mănânci ceapă. Beneficii uriașe pentru sănătate

Ceapa este o legumă extrem de nutritivă și versatilă,...

Cum știi că suferi de despresie funcțională

Nu ești în apele tale și totuși poți merge la serviciu...

Ce să faci când ai un atac de panică

Iată câteva sfaturi de la specialiști!


Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

pixel