De ce adoră pisicile muzica de pian
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Iată de ce micile feline sunt de-a dreptul fascinate de muzică. Și nu orice fel de muzică ci... cea de pian!

Ai observat cum, probabil, atunci când dai play la o muzică de pian pisica ta începe să toarcă sau chiar să încerce să articuleze sunete ca și cum ar vrea să cânte sau să imite sunetele pe care le aude.

Potrivit Catster, pisicile ar putea fi atrase de muzica de pian din mai multe motive:

Tonuri plăcute și liniștitoare: Pianul produce sunete clare și melodioase, care pot fi liniștitoare pentru pisici. Muzica calmă, cu tonuri joase și ritmuri lente, poate imita sunetele din natură, cum ar fi ciripitul păsărilor sau șoaptele vântului, care sunt atrăgătoare pentru ele.

Frecvențele sunetului: Pisicile au un auz extrem de sensibil, capabil să perceapă frecvențe înalte pe care oamenii nu le pot auzi. Sunetele clare și pure ale pianului, mai ales în registrul înalt, pot fi plăcute pentru ele datorită acestor frecvențe.

Relaxare: De regulă, dacă nu există o problemă medicală sau de comportament (influențat de factori stresori), pisicile sunt animale calme și relaxate. Muzica de pian este adesea asociată cu medii liniștite, ceea ce poate face ca pisicile să se simtă în siguranță atunci când o ascultă.

Curiozitate: Pisicile sunt foarte curioase și pot fi atrase de orice sunet nou sau neobișnuit. Muzica de pian poate fi captivantă pentru ele din simpla dorință de a explora și înțelege sunetul pe care îl aud.

În esență, muzica de pian poate oferi pisicilor o combinație de confort, relaxare și stimulare auditivă plăcută, motiv pentru care micile feline încep deseori să miaune lung sau chiar să vină și să se așeze pe claviatură.

De ce pisicile se așează pe tot ce are taste sau clape

Pisicile au obiceiul de a se așeza pe obiecte cu taste sau clape, cum ar fi tastaturi de computer sau claviaturi de pian, din mai multe motive. În primnul rând, tastaturile de computer, în special cele utilizate frecvent, tind să se încălzească ușor. Pisicile sunt atrase de căldura acestor suprafețe, deoarece adoră locurile calde și confortabile.

În plus, felinele sunt foarte atente la ceea ce faci și, dacă observă că îți petreci mult timp folosind un anumit obiect, cum ar fi tastatura, vor dori să fie în centrul atenției tale. Așezându-se pe tastatură, te fac să le acorzi atenție. Pisicile sunt curioase din fire și sunt atrase de orice este nou sau interesant. Obiectele cu multe taste sau clape sunt neobișnuite și oferă o textură diferită, ceea ce poate stârni interesul unei pisici.

Pisicilor le place să imite comportamentele oamenilor, așa că dacă te văd interacționând frecvent cu tastatura sau clapele pianului, pot simți nevoia să se implice și ele. În plus, sunt teritoriale și marchează zonele pe care le consideră ale lor. Prin așezarea pe un obiect folosit des de tine, pisica poate încerca să își revendice acel loc.

Articole similare

Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel