De ce i se cere celebrului cabaret Moulin Rouge să renunțe un număr din spectacolele sale
Autor: radiodcnews Team | Dată: 18 Martie 2023, 08:32
Municipalitatea din Paris solicită celebrului cabaret Moulin Rouge să nu mai utilizeze şerpi într-unul dintre spectacolele sale, în timpul căruia mai multe exemplare ale unor specii protejate sunt scufundate într-un bazin cu apă, informează AFP.

Ca urmare a presiunilor făcute de asociaţiile pentru protecţia animalelor, municipalitatea solicită cabaretului să nu utilizeze animale sălbatice în spectacolele sale, potrivit unei scrisori consultate de AFP.

În cadrul unui spectacol care se joacă zilnic, o dansatoare plonjează într-un bazin transparent şi manipulează pitoni de dimensiuni mari, care depun eforturi pentru a-şi menţine capetele la suprafaţa apei.

Cele două specii utilizate în această parte a spectacolului, un piton indian şi un piton reticulat, originare din Asia de Sud-Est, sunt specii protejate şi înscrise în listele Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii sălbatice (CITES), au scris adjuncţii edilului, cei care semnează scrisoarea.

Aceşti doi şerpi sunt animale terestre şi chiar dacă sunt bun înotători, această punere în scenă nu ţine cont de comportamentul natural al acestor specii, care rămân în continuare animale sălbatice, chiar dacă aflate în captivitate, au mai spus ei.

La finalul lunii decembrie, Moulin Rouge a respins acuzaţiile de rele tratamente aplicate animalelor. Potrivit cabaretului, aceste reptile aparţin unei specii de piton înotător, care poate la fel de bine trăi într-un mediu acvatic, cât şi într-un mediu terestru.

Primăria Parisului, care a adoptat în iulie 2021 o cartă a bunăstării animalelor, a interzis prezenţa animalelor sălbatice în spectacolele care se desfăşoară în spaţii administrate de municipalitate, ceea ce nu este cazul Moulin Rouge, care este un spaţiu privat.

Cu toate acestea, în mai 2022, primăria a fost pusă în dificultate de prezenţa unui marabout, o pasăre sălbatică, într-o piesă de teatru produsă într-un spaţiu care îi aparţinea. Potrivit municipalităţii, acest teatru şi-a luat angajamentul că, pe viitor, nu va mai încălca regulile cartei. 

Articole similare

Top citite
Foto: Pexels.com

Ieşiţi din ţară cu copiii în perioada următoare? Atenţie la documentele de călătorie ale acestora!

Încă două ţări restricţionează accesul la TikTok

Foto: Freepik

1.000 de euro din partea statului. Cine sunt tinerii care pot primi suma

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou

Madonna a ȘOCAT la Vanity Fair Icons! A refăcut Cina cea de Taină / Foto Luigi & Iango

Madonna a ȘOCAT la Vanity Fair Icons! A refăcut Cina cea de Taină

Este efectul restricțiilor impuse de SUA

Huawei înlocuiește mii de piese din SUA cu versiuni chinezești


Cele mai noi articole

Interpretarea viselor. Cele mai comune

Cu siguranță nu există om care să nu fi avut cel puțin...

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou

"River" este cel de-al doilea single extras de pe cel...

Încă două ţări restricţionează accesul la TikTok

Val de restricţii asupra aplicaţiei TikTok.