Detalii despre testamentul Prințesei Diana. Au dezvăluit: Cât valorau bunurile și cine i-a moștenit banii?
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
O avere personală de 21 de milioane de lire sterline a mers către fii, fini și organizații de caritate.

Printesa Diana, ”prințesa inimilor”, ar fi implinit, pe 1 iulie, 61 de ani.

Fiul ei mai mare, William, a adus un omagiu emoționant mamei sale într-o scrisoare pe care a trimis-o câștigătorilor premiului care îi poartă numele, care este acordat în fiecare 1 iulie, încă din 1999, tinerilor cu vârste cuprinse între nouă și 25 de ani, care sunt implicați într-o activitate utilă din punct de vedere social în orice domeniu al vieții, de la activități umanitare până la sport și îi ajută pe alții.

Accentul se pune, de asemenea, pe programele anti-bullying și pe mentorat în diverse domenii.

Faceți parte dintr-o generație inspirată de tineri care schimbă lumea prin acțiunile lor și vă admir enorm eforturile. Sunteți cu adevărat personificarea moștenirii mamei mele și știu că ar fi foarte mândră de voi toți.

Cred că nu există o modalitate mai bună de a-i sărbători viața și munca decât recunoașterea oamenilor incredibili care dedică atât de mult timp și efort pentru a-i ajuta pe cei din jur”, spunea Prințul William în scrisoare.

Atât William, cât și Harry au susținut acest premiu de la bun început și sunt implicați în toate activitățile din jurul acestuia.

Finanțarea este strânsă prin donații, iar o parte din bani, se spune, ar proveni din moștenirea prințesei care avea doar 36 de ani când a murit într-un accident de mașină în tunelul Pont de l'Alma din Paris.

Presa britanică scrie în prezent despre această moștenire, analizând ce și cui a lăsat prințesa decedată atât de tragic.

Așa că The Mirror scrie că Lady Di, deși foarte tânără, avea deja un testament scris. Așa este, spun ei, obiceiul în familiile aristocratice precum cea din care era Prințesa de Wales.

Diana, spun ei, a fost foarte generoasă în testamentul ei. Ea a vrut să fie sigură că ambii fii ai săi vor fi îngrijiți financiar după moartea ei, dar a dat banii și finilor ei, angajaților preferați și în scopuri umanitare. La momentul morții ei, averea fostei Prințese de Wales era evaluată la peste 21 de milioane de lire sterline. Banii au venit din acordul ei de divorț cu Prințul Charles, dar și din depozite, bijuterii, numerar, obiecte personale din locuința familiei din Palatul Kensington.

Deși impozitul pe moștenire a mâncat o mare parte din acea avere, după toate cheltuielile se crede că mai mult de 13 milioane de lire sterline au rămas pentru moștenitori.

Paul Burrell , majordomul și confidentul Dianei, a primit 50.000 de lire sterline și numeroase articole valoroase ale nașilor, cum ar fi tablouri și porțelan. 

Organizațiile caritabile cu care a lucrat au primit, de asemenea, peste 100.000 de lire sterline. 

O parte din hainele și bijuteriile ei sunt destinate vânzării în scopuri umanitare, o parte este păstrată. 

De asemenea, organizațiilor umanitare desemnate de ea li se permite să-și folosească numele și redevențele asociate cu ea în scopuri comerciale.

Tot ce a mai rămas și, conform unor estimări, de aproximativ 8,5 milioane de lire sterline, a fost destinat prinților Harry și William. De-a lungul anilor, prin investiții inteligente, averea a crescut din nou la 20 de milioane de lire sterline. Prinții au primit o parte din acești bani după împlinirea vârstei de 25 de ani, o parte după 30 de ani.

Prințul Harry, care nu a venit anul acesta în Marea Britanie pentru a participa la evenimentele prilejuite de ziua de naștere a mamei sale, într-un celebru interviu pe care el și soția sa Meghan l-au acordat lui Oprah Winfrey , a declarat că, după ce au încetat să mai îndeplinească atribuțiile pentru familia regală și s-au mutat în SUA, trăiau din banii mamei. El a spus că „Compania” (familia regală) a încetat să-l mai finanțeze.

”Am avut ce mi-a lăsat mama. Fără asta nu aș fi putut face asta” – spuse prințul fugar – Parcă vedea ce avea să se întâmple și a fost cu noi în tot acest timp.

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Captura Youtube

Alin Oprea a dezvăluit povestea emoționantă din spatele piesei "Atât de Singur"

Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Sursa: Freepik

Tariful bancurilor, pe spatele scaunului! Un șofer cu umor /foto în articol

Captura Youtube

Victoria la Eurovision 2024: Nemo susține introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția

Sursa: captură Youtube TVR

Moare sau nu moare regele? Victor Rebengiuc: "Nu am nimic special"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Stevie Wonder a primit cetăţenia ghaneză

Cantărețul american Stevie Wonder, una dintre legendele...

pixel