Orchestra Kalush despre riscul de ELIMINARE: ”EBU l-a sunat imediat / De aceea Eurovision nu ne-a descalificat”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Directorul Orchestrei Kalush, Mîkola Kuceriavîi, a vorbit despre riscul de descalificare la Eurovision 2022 și despre planurile trupei după victorie.

El a menționat că muzicienii Orchestrei Kaluș au folosit momentul participării la Eurovision pentru a reaminti lumii războiul din Ucraina.

”Desigur, când ne-am gândit la discurs și la mesajul pe care îl vom transmite la Torino, ne-am gândit să spunem ceva mai ușor.

Dar, cu toate acestea, situația din Ucraina nu este chiar simplă și nu aveam dreptul să nu folosim Eurovision ca platformă pentru a aminti lumii întregi că războiul din Ucraina continuă și avem nevoie de ajutor, - a spus el.

Potrivit lui Mîkola, organizatorii Eurovision au intervenit de mai multe ori în numărul Orchestrei Kalush pentru a păstra natura apolitică a concursului și au tăiat mai multe momente din reprezentația grupului ucrainean.

”Au spus că e politică. Când am anunțat de pe scenă despre Mariupol și Azovstal, EBU l-a sunat imediat pe șeful delegației noastre și l-a întrebat ce mesaj vedem în asta. Desigur, am spus că nu facem apel la violență, ci la ajutor. De aceea Eurovision nu ne-a descalificat”, a spus el.

Directorul Orchestrei Kaluș a adăugat că trupa plănuiește să continue să se dezvolte, să ajute Ucraina, să strângă fonduri, să călătorească în jurul lumii și să vorbească despre război.

”Frontul cultural nu este mai puțin important decât cel militar. Și trebuie să reamintim lumii întregi și să unim întreaga lume la victorie. Există destul de multe solicitări pentru un tur. Acum ne întoarcem în Ucraina, vom aduce victoria acolo, vom juca cupa - și vom transfera toate fondurile strânse din această Cupă Eurovision pentru a ajuta Ucraina”, a spus Mykola Kucheryavy.

După ce a cântat la Eurovision 2022, Orchestra Kaluș a făcut apel la publicul internațional pentru a salva Mariupol și Azovstal. S-ă discutat intens dacă echipa va fi sau nu descalificată, întrucât competiția este considerată una apolitică.

Totuși, organizatorii Eurovision au perceput cuvintele muzicienilor ca pe o declarație cu caracter umanitar. Drept urmare, Orchestra Kaluș a adunat 641 de puncte și a câștigat competiția.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino.

România - reprezentată de wrs, cu melodia "Llamame" - s-a clasat pe locul 18.

Un Eurovision cu peripeții

Votul juriului României a fost anulat de către EBU.

TVR subliniază că prezentatoarei Eda Marcus nu i-a fost permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către European Broadcasting Union (EBU).

Juriul din România a acordat punctaj maxim Republicii Moldova, la Eurovision, iar reprezentanţii televiziunii publice solicită explicaţii organizatorilor privind înlocuirea notelor cu "un 'substitut' calculat într-un mod netransparent".

TVR face publice, într-un comunicat transmis Agerpres, componenţa juriului României pentru Eurovision şi notele acordate fiecărei ţări.

Juriul României la Eurovision a fost format din: Sanda Ladoşi, Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeş şi Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenţilor din finala Eurovision 2022 a fost următorul:

Moldova-12 puncte,

Grecia-10 puncte,

Polonia-8 puncte,

Olanda-7 puncte,

Azerbaidjan-6 puncte,

Australia-5 puncte,

Italia-4 puncte,

Spania-3 puncte,

Finlanda-2 puncte

Lituania- un punct.

Reamintim că, în timpul concursului, prezentatorii au anunțat că România a acordat 12 puncte pentru melodia Ucrainei.

Articole similare

Cum să faci curățenie în mod eficient, înainte de Paște

Curățenia înainte de Paște poate fi o sarcină destul de...

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen

Reducerea grăsimii abdominale necesită o abordare...

Chiftele de post. Rețeta delicioasă

Iată o rețetă simplă și delicioasă de chiftele perfecte...

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

Cum poate exercițiul să influențeze starea noastră...


Top citite

Prințul William s-a întors la activitățile publice. Vizită la o asociație caritabilă

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Inundații

Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel