Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Ce este tech neck? Este un termen apărut în urmă cu doi ani și utilizat pentru a descrie cocoașa dezvoltată din uitatul prea mult la telefon.
Asociația Australiană Chiropractors a susținut că utilizarea compulsivă a dispozitivelor mobile ne schimbă forma corpului. Cum? Să presupunem că țineți telefonul într-un unghi care vă face să coborâți capul cu 60 de grade. Asta adaugă aproximativ 27 kg de greutate prin coloana vertebrală. Acum, imaginați-vă că faceți asta timp de câteva ore în fiecare zi.
Tech neck a fost identificată ca o boală în 2011, dar pandemia a înrăutățit lucrurile mult. Din lipsa contactului uman normal, comunicarea cu restul lumii s-a făcut în mediul online prin intermediul telefonului, dar și urmărirea de știri sau realizarea altor activități online.
Ei bine, în plus, telefoanele ne-au făcut rău doar într-un fel. Sau două, dacă numărați „degetul mare al telefonului”, o afecțiune în care degetul mare se poate inflama din cauza tastării prea mult.
Bine, bine, în două moduri. Sau trei, dacă luați în considerare afirmația că lumina albastră emisă de telefoane poate interfera cu producția de melatonină. Sau patru, dacă numărați oboseala ochilor pe care o obțineți în urma utilizării prelungite. Și în urmă cu câțiva ani s-a sugerat că oamenilor le cresc pinteni osoși la baza craniilor pentru a contracara toate pozițiile teribile legate de telefon.
Problema posturii este ușor de corectat. Poți face o simplă întindere, în care îți încrucișezi degetele în spatele capului și ții coatele de un perete. Sau ai putea încerca să ții telefonul la nivelul ochilor, pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale. Sau faceți un efort suplimentar pentru a rămâne activ pe tot parcursul zilei.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...