Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Pierderea ușoară a memoriei este o consecință normală a îmbătrânirii. Creierul, ca și restul organelor, îmbătrânește. S-ar putea să fii surprins când dintr-o dată, la patruzeci de ani, nu-ți mai amintești câteva detalii. Dar nu vă fie teamă, este normal. De fapt, memoria noastră este la cel mai bun nivel la 20 de ani, iar după aceea scade încet. De obicei, oamenii de 40 de ani observă primele schimbări în memoria lor.
Vestea bună este că îmbătrânirea creierului poate fi încetinită prin modificări în dietă. Cea mai importantă schimbare pe care o poți face? Includeți nutrienți precum acizii grași omega-3 în dieta dvs.
Acizii grași Omega-3 sunt cei mai buni nutrienți pentru sănătatea creierului și tocmai de aceea peștele gras este cel mai bun aliment pentru prevenirea pierderii memoriei.
Somonul, macroul, tonul și heringul au cele mai ridicate niveluri de acizi grași omega-3 dintre alimentele naturale. Acesta este motivul pentru care experții sugerează să le includă în dieta ta pentru o mai bună sănătate a creierului.
Da, peștele gras este cel mai bun aliment pentru a preveni pierderea memoriei din cauza acizilor grași omega-3. Cu toate acestea, beneficiile acizilor grași omega-3 nu se opresc doar la creier. Aceste tipuri de grăsimi sunt asociate cu reducerea riscului de boli de inimă, ajută la menținerea nivelului de trigliceride (grăsimi din sânge) și pot reduce simptomele artritei.
Deci, cum ajută acizii grași omega-3 la prevenirea pierderii memoriei?
De fapt, creierul tău conține o mulțime de celule adipoase, iar multe dintre ele sunt făcute tocmai din acizi grași omega-3. Ceea ce înseamnă că ajută la menținerea creierului prin construirea de celule, ceea ce este crucial pentru sănătatea cognitivă, memorie și funcționarea generală a creierului.
De asemenea, numeroase studii au arătat că acizii grași omega-3 pot ajuta la prevenirea demenței și a bolii Alzheimer, ambele boli asociate cu îmbătrânirea creierului și pierderea memoriei.
Somon in sos de lamaie
Ingrediente
1 lămâie
3 linguri de patrunjel tocat
3 linguri de menta tocata
1 lingura de salota tocata
1 lingura de chili tocat1 usturoi tocat
1/2 linguriță de oțet de vin
5 1/2 linguri de ulei de măsline
3/4 lingurita de sare
4 fripturi de somon
Pregătirea
1. Tăiați lămâia în jumătate. Strângeți o jumătate într-un castron mai mic și tăiați cealaltă jumătate în bucăți mici, îndepărtați semințele.
2. Adăugați bucățile de lămâie în vasul cu sucul stors. Se adauga apoi patrunjel, menta, chili, usturoi, otet, 4 1/2 linguri de ulei de masline si 1/4 de sare.
3. Uscați fripturile de somon cu un prosop de hârtie. Se încălzește lingura rămasă de ulei de măsline într-o tigaie. Puneți somonul (toate fripturile) pe tigaie. Apăsați ușor somonul cu un robot de bucătărie pentru a-l stoarce și asezonați cu 1/4 linguriță de sare.
4. Fripturile la grătar până când pielea devine crocantă și se rumenește pe margini, aproximativ opt minute.
5. Întoarceți fripturile și adăugați sare. Coaceți încă două minute.
6. Transferați fripturile pe o farfurie și acoperiți cu un amestec de lămâie și condimente. Poftă bună!
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...