Ikea raportează un profit mai ridicat, chiar și cu reduceri de preţuri
Inter IKEA, proprietarul celui...
Problema se datorează reglementărilor europene privind datele care împiedică Meta, compania cunoscută anterior sub numele de Facebook, să transfere, să stocheze și să prelucreze datele europenilor pe serverele din SUA.
În raportul său anual către Securities and Exchange Commission din SUA, autoritatea financiară a țării, Meta a avertizat joia trecută că, dacă nu se adoptă un nou cadru și compania nu mai poate folosi modelul actual de acorduri, va trebui probabil să plece de pe continent.
Meta a declarat că procesarea datelor utilizatorilor între țări este crucială pentru afaceri și pentru direcționarea reclamelor.
"Dacă nu suntem în măsură să transferăm date între și între țările și regiunile în care operăm sau dacă suntem restricționați în ceea ce privește schimbul de date între produsele și serviciile noastre, acest lucru ar putea afecta capacitatea noastră de a ne furniza serviciile, modul în care ne furnizăm serviciile sau capacitatea noastră de a direcționa reclamele", se arată în declarație.
Meta a precizat că crede că va reuși să ajungă la un nou acord în acest an, dar dacă nu va reuși, a declarat: "Probabil că nu vom putea oferi o serie de produse și servicii dintre cele mai importante, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa".
"Nu avem absolut nicio dorință și niciun plan de a ne retrage din Europa, dar realitatea simplă este că Meta, precum și multe alte întreprinderi, organizații și servicii, se bazează pe transferurile de date între UE și SUA.", a declarat compania Meta.
Anterior, Meta putea utiliza un cadru de transfer de date numit Privacy Shield ca temei juridic pentru a efectua transferuri transatlantice de date.
Însă, în iulie 2020, Curtea Europeană de Justiție a anulat tratatul din cauza unor încălcări ale protecției datelor. Cea mai înaltă autoritate juridică a blocului a susținut că standardul nu protejează în mod adecvat viața privată a cetățenilor europeni.
Citește mai departe de DC BUSINESS.RO și vezi ce se va întâmpla, de fapt, cu Facebook și Instagram.
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează utilizatorii asupra unor pagini false de social media care distribuie atacuri de tip phishing și care au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede.
Ca susținere a mesajului, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, a atașat mai mai multe poze cu astfel de pagini false, arătând că una din practicile acestora este să copieze identitatea vizuală a Tesla, pentru a convinge potenţialele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că astfel pot achiziţiona criptomonede lansate de compania americană.
"Atenţie la paginile false de social media care distribuie atacturi de tip #phishing/#scam ce au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede! (...) De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate (pe Facebook, Twitter, Instagram sau Google).
Atacatorii folosesc imaginea companiei americane şi a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă a fost extrem de vocal de câţiva ani pe subiectul #crypto. Aşadar, infractorii ciberentici încearcă să profite de această asociere logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă şi că va fi o investiţie bună", transmite DNSC într-o postare pe pagina de Facebook.
Inter IKEA, proprietarul celui...
Sezonul închirierilor de...
Taylor Swift își extinde...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...