Faci curățenie? Adaugă un ingredient în găleată și vei uita de murdărie o lungă perioadă
Autor: Nicoleta Baciu
Data publicării:
Pentru ca podeaua să fie mereu curată, nu este nevoie să folosiți detergenți chimici scumpi, care pot fi nocivi pentru sănătate și mediu.

Pentru ca podeaua să rămână curată mult timp, trebuie să prepari chiar acasă un produs natural. Există o modalitate minunată, care ne ajută să avem o podea strălucitoare și fără dungi. În plus, datorită acestui produs, puteți spăla mai rar podeaua.

Pentru a face un produs special, veți avea nevoie de:

1/2 capac de detergent lichid pentru vase;

10 litri de apă caldă;

25 de grame de glicerină.

Se amestecă toate ingredientele într-o găleată. Cu această apă se spală podeaua. Dacă podeaua este foarte murdară, puteți adăuga mai mult detergent lichid pentru vase.

Există și alte metode pentru a vă ajuta să vă mențineți suprafețele fără detergenți 

Oțetul alb este ideal pentru curățenie și degresare. Pentru a-l utiliza, trebuie să amestecați, într-o găleată, o jumătate de pahar de oțet cu un litru de apă. Pentru a parfuma totul, adăugați și câteva picături de ulei esențial. Această soluție este ideală pentru orice tip de podea.

Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înflori tot anul. Iată ce trebuie să faci

Ulei vegetal. Această metodă de curățare a podelei este excelentă pentru protejarea podelelor din lemn de esență tare, cum ar fi parchetul. Pentru a face acest remediu, amestecați, într-o găleată, următoarele ingrediente: 1 linguriță de ulei vegetal; 1/2 cană oțet alb; detergent pentru vase; 1 pahar cu apă.

Pune muștar în mașina de spălat. Trucul gospodinele cu experiență a fost dezvăluit

De asemenea, puteți pune produsul într-o sticlă și pulverizați produsul pe zonele afectate de murdărie și grăsime. Îți poți lua rămas bun de la murdărie pentru o lungă perioadă de timp.

Vezi și:

 

Nu aruncați covorașul uzat din baie. Cum îl puteți face din nou pufos și moale

 



Tuturor ne place ca după baie să pășim pe un covor curat și moale. La început, covorașul va fi exact așa cum îl dorim. 

Dar, după câteva luni, vom observa că acesta nu mai este pufos și nu miroase plăcut. Cum se poate remedia situația? Iată cele mai frecvente greșeli de îngrijire a covoarelor de baie.

În primul rând, atunci când alegem un covor pentru baie trebuie să cumpărăm unul care poate fi curățat în mașina de spălat. 

Covoarele de baie nu trebuie spălate cu detergent praf, deoarece acesta nu se dizolvă complet, se instalează în fibre și le întărește. Vom folosi detergent gel sau săpun.

Dulapul miroase a mucegai? Pune această plantă pe rafturi și hainele vor fi mereu parfumate

Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 40 de grade. Nu vom folosi balsam, deoarece lichidul se acumulează în țesătură.

Un astfel de covoraș se usucă mai greu și absoarbe mai repede umezeala. De asemenea, nu vom folosi înălbitori și pudre cu efect de albire. Aceste substanțe accelerează procesul de uzură a fibrelor.

Covorul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Din punct de vedere vizual, poate părea curat, dar, din cauza umidității din baie, bacteriile se înmulțesc mai repede într-un astfel de mediu.

Pentru a obține cel mai curat rezultat, covorul trebuie spălat în două etape. Mai întâi, vom pune  covorul într-un lighean la înmuiat, apoi îl vom freca cu săpun de rufe. Orice săpun de uz casnic este potrivit în acest scop. Covorul trebuie frecat pe ambele părți. După aceea, îl vom lăsa 15 minute, cu săpun de el.

Covoarele din casă vor fi ca noi, dacă vei folosi o racletă pentru ferestre. Iată ce trebuie să faci

Al doilea pas este să punem covorul în mașina de spălat. Dacă covorașul este pe o bază tare sau nu poate fi spălat la mașină (producătorul trebuie să fi indicat aceste informații pe etichetă), îl vom spăla manual.

Covorul se spală la cel mult 40 de grade. Nu în ultimul rând, vom adăuga câteva linguri de bicarbonat de sodiu în gelul de spălat. De asemenea, vom adăuga 100 ml de apă și 1/2 linguriță de acid citric dizolvat, în compartimentul pentru balsam.

Articole similare

Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști

Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!


Top citite
Captura Youtube

Andreea Bănică rupe tăcerea despre criticile dure după videoclipul viral cu ea

Captura Facebook

A murit Gabriel Cotabiță

Captura Instagram

Mihai Bendeac, mesaj emoționant după dispariția lui Gabriel Cotabiță: Iartă-mă. Deși e prea târziu

Captura Facebook

Marius Bațu s-a stins din viață

Captura Youtube

Românii, pregătiți pentru alegeri? Ce spun despre viitorul președinte și cei 14 candidați (VIDEO)

Papa Francisc / FOTO: https://www.facebook.com/PAPAFRANCESCOMARIOBERGOGLIO/photos

Papa Francisc spune că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un ''grav dezechilibru''



Cele mai noi articole

Marius Bațu s-a stins din viață

A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...

A murit Gabriel Cotabiță

Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. 

pixel