FITNESS ”pe internet”. Varianta mult mai sănătoasă a jocurilor video în rețea
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Modelul de a face mișcare acasă a explodat în pandemie, evident, din cauza zecilor de restricții la care oamenii au fost nevoiți să adere.

Tehnologia își face însă loc și aici. Astfel, alături de nelipsita brățară/ceas care monitorizează funcțiile organismului, unii dintre cei care fac exerciții fizice acasă au mers un pas mai departe: și-au cumpărat echipamente care permit ca exercițiile făcute în camera proprie să fie ”vizibile” pe internet.

Spre exemplu, îți cumperi o bandă de alergare, o bicicletă staționară sau un aparat de vâslit, dar care sunt echipate și cu un ”calculator” ce-ți măsoară viteza, intensitatea, timpul  și le introduc în rețea. 

Apoi, pe baza unui abonament, poți participa la cursuri desfășurate online, prin streaming media, și chiar poți concura cu alți utilizatori, aflați poate la mii de kilometri distanță.

Deși nu sunt chiar ieftine, astfel de gadgeturi devin tot mai populare, un exemplu în acest sens fiind echipamentele celor de la Hydrow, Peloton sau NordicTrack,  care oferă biciclete și benzi de alergare ”inteligente”.

Potrivit Financial Times, numărul de abonați Peloton a crescut deja de la 100.000 în 2017, la 2,5 milioane anul trecut, în timp ce NordicTrack, a înregistrat o creștere a abonamentelor de la 103.000 în 2017, la 1,1 milioane.

”Nu dețin un Peloton, dar în noiembrie 2019 am cumpărat un Hydrow, un aparat de vâslit”, declara, pentru publicația citată, un împătimit al ”fitness-ului pe internet”.

Acesta explică și cum se desfășoară exercițiile: ”(Aparatul n.r.) mă pune în legătură cu alți utilizatori și cu instructorii, pe râul Tamisa, Lacul Lucerna sau pe coasta Californiei. Videoclipurile, live sau înregistrate, sunt prezentate pe un ecran de 22 de inch și concurez cu mii de alte persoane, iar fiecare înaintare este încărcată în timp real”.

Rata de renunțare, în cazul celor care aleg noua metodă de antrenament, este mult mai mică decât al celor care merg la sălile de sport tradiționale. 

Citește și: Apă cu lămâie, bună, dar cu moderație: 4 efecte negative, dacă faci exces

Spre exemplu, rata de renunțare în cazul abonamentelor de fitness oferite de Peloton este de sub 1%, scrie FT, care îl citează pe Khalil Zahar, directorul unei companii din domeniu: ”Cea mai bună analogie este că poate mai mergi din când în când la cinema, dar nu anulezi abonamentul la Netflix”. 

Youtube video image

Articole similare

Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști

Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!


Top citite
Captura Instagram

George Simion în trending! Maneaua lansată de Tzancă Uraganu face furori pe internet

Captura Youtube

Andreea Bănică rupe tăcerea despre criticile dure după videoclipul viral cu ea

Sursa Foto: Facebook Pedro Sarracino

O banană proclamată operă de artă, vândută cu 6,2 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii la New York

Sursa: Freepik

Află ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în biserică

Captura Youtube

Miley Cyrus a vorbit despre diferența de vârstă dintre ea și iubitul ei, Maxx Morando

Ike și Tina Turner în 1971

Cher și sfatul care i-a schimbat viața Tinei Turner



Cele mai noi articole

Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

pixel