Grecii susțin că un grec a inventat celebrul Coney Dog, din SUA, acoperind Hot Dog-ul cu o rețetă grecească. S-ar fi întâmplat în 1910
Autor: Irina Constantin
Data actualizării:
Data publicării:
Știți deja probabil că grecii autentici susțin că totul în lume, de la nume până la felul de mâncare, a luat naștere în Grecia. De altfel, sunt extrem de multe glume cu privire la cum grecii se află la rădăcina tuturor lucrurilor din lume.  Sau care susțin asta! Acum, ei susțin că un imigrant grec ar fi inventat celebrul Coney Dog. 

Cea mai populară teorie despre inventarea Coney Dog datează din 1910 și îl creditează pe imigrantul grec Constantine (Gust) Kero. El a plecat din Grecia și s-a stabilit în Detroit, Michigan. GreekCityTimes notează că istoria Coney Dog este aproape un microcosmos al istoriei americane.

Un brutar german, Charles Feltman, a deschis primul stand de hot dog din SUA, în New York, în 1871, vânzând cârnați serviți în chifle cu lapte. Un imigrant polonez, Nathan Handwerker, și-a deschis standul emblematic de hot dog în Coney Island din New York în 1916, care a evoluat în restaurantele celebre ale lui Nathan, astăzi numindu-se chiar Nathan`s Famous. 

Hot Dog-ul de la Coney Island (sau Coney Dog sau Coney) este foarte popular în Michigan și în Midwest. Este ”un hot dog într-o chiflă aburită, acoperit cu un sos de carne condimentat grecesc, dungat cu muștar galben și punctat cu ceapă tăiată cubulețe”, scrie sursa grecească despre Coney Dog.

Aceștia mai notează că, de fapt, în 1910, un imigrant grec, Constantine (Gust) Keros, și-a deschis un cărucior de hot dog în Detroit, după ce a mâncat hot dog în Coney Island, NYC, pe drum de la Ellis Island către Michigan. Se pare că el venea cu o rețetă inedită, acoperind crenvurștii cu un sos de carne roșie, după o rețetă tradițional grecească, saltsa kima. Și i-a numit „Coney Dogs”. Afacerile au crescut odată cu industria auto din Detroit, în timp ce muncitorii au devorat un prânz cald, rapid și ieftin. Căruciorul a devenit un mic restaurant în 1917, pe colțul străzii unde a luat naștere afacerea. În 1920, Gust și-a adus fratele, pe Bill, din Grecia, pentru a-l ajuta să conducă restaurantul numit American Coney Island, care se află și astăzi și continuă să fie deținut de a treia generație a familiei Keros. Când afacerea era în plină expansiune, în 1926, Bill a decis să-și deschidă propria afacere, chiar alături, Lafayette Coney. Astfel s-a născut una dintre cele mai cunoscute rivalități din Detroit. 

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Sursa: Britney Spears, Facebook

S-a terminat războiul? Britney Spears, controverse și dragoste în mesajele online

Sursa: captură Youtube Entertainment Tonight

Așchia nu dansează departe de trunchi. Fiica lui Brad Pitt și a Angelinei Jolie cucerește internetul /video

Sursa: Billie Eilish, Facebook

Billie Eilish, “dezbrăcată” emoțional pe noul album, "Hit Me Hard and Soft"

Sursa: captură Youtube Cat Music

Claudia Pavel s-a angajat în America. Unde lucrează artista /video

Sursa: Freepik

Trending-ul de pe YouTube-ul românesc: Oana Radu, Delia și Marilu, în top 5

Sursa: Freepik

Horoscop 16 mai 2024. Zodia care va avea probleme cu banii /video


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel