Huawei înlocuiește mii de piese din SUA cu versiuni chinezești
Autor: Echipa RadioDCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Gigantul tehnologic chinez Huawei a înlocuit mii de componente, cândva de proveniență americană, cu versiuni fabricate în China, reiese dintr-un discurs pronunțat de fondatorul companei, publicat de o universitate din Shanghai.

Administrația fostului președinte Donald Trump a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei. Succesorul său, Joe Biden, a înăsprit sancțiunile, interzicând în special vânzarea noilor produse ale mărcii pe teritoriul Statelor Unite.

Numărându-se printre giganții tehnologiilor avansate, grupul chinez a intrat, în ultimii ani, în colimatorul Washingtonului din motive de securitate cibernetică și suspiciuni de spionaj.

Prin urmare, firma s-a văzut nevoită să găsească noi canale de aprovizionare pentru semiconductori, aceste componente esențiale pentru funcționarea smartphone-urilor și a altor dispozitive electronice.

Fondatorul companiei, Ren Zhengfei, a declarat că, în ultimii trei ani, Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese cu versiuni chinezești. Compania a dezvoltat, de asemenea, peste 4.000 de plăci de circuite pentru produsele sale, a adăugat Ren în discursul său pronunțat pe 24 februarie.

„În prezent, producția noastră de plăci cu circuite imprimate s-a stabilizat pentru că avem o rezervă de componente de fabricație locală”, a spus el, fără a oferi detalii despre natura componentelor chinezești sau proporția acestora în produsele aflate în inventarul Huawei.

Sâmbătă, AFP nu a putut verifica în mod independent observațiile domnului Ren, iar Huawei nu a răspuns imediat solicitărilor. Răspunzând la o întrebare venită din public, Ren a spus că încă există „dificultăți în producerea de microcipuri în China” și că țara ar trebui să „găsească alte modalități de a ajunge din urmă Statele Unite pe acest segment”.

El a spus că Huawei a cheltuit 23,8 miliarde de dolari (22,1 miliarde de euro) pentru cercetare și dezvoltare în 2022 și că compania va investi mai mult în următorii ani datorită profiturilor crescute. „Suntem încă într-o perioadă dificilă, dar nu ne-am oprit pe calea progresului”, a spus el.

Articole similare

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...

Finlanda a cumpărat ”Praștia lui David” din Israel

Este o dorință mai veche a Finlandei. 


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Foto: Pixabay

Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii

Taylor Swift

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, care ar putea stabili noi recorduri

Regretata Amy Winehouse

Familia lui Amy Winehouse a organizat nouă intervenții pentru a o salva


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel