Huawei înlocuiește mii de piese din SUA cu versiuni chinezești
Autor: , Echipa RadioDCNews | Dată: 19 Martie 2023, 07:50
Gigantul tehnologic chinez Huawei a înlocuit mii de componente, cândva de proveniență americană, cu versiuni fabricate în China, reiese dintr-un discurs pronunțat de fondatorul companei, publicat de o universitate din Shanghai.

Administrația fostului președinte Donald Trump a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei. Succesorul său, Joe Biden, a înăsprit sancțiunile, interzicând în special vânzarea noilor produse ale mărcii pe teritoriul Statelor Unite.

Numărându-se printre giganții tehnologiilor avansate, grupul chinez a intrat, în ultimii ani, în colimatorul Washingtonului din motive de securitate cibernetică și suspiciuni de spionaj.

Prin urmare, firma s-a văzut nevoită să găsească noi canale de aprovizionare pentru semiconductori, aceste componente esențiale pentru funcționarea smartphone-urilor și a altor dispozitive electronice.

Fondatorul companiei, Ren Zhengfei, a declarat că, în ultimii trei ani, Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese cu versiuni chinezești. Compania a dezvoltat, de asemenea, peste 4.000 de plăci de circuite pentru produsele sale, a adăugat Ren în discursul său pronunțat pe 24 februarie.

„În prezent, producția noastră de plăci cu circuite imprimate s-a stabilizat pentru că avem o rezervă de componente de fabricație locală”, a spus el, fără a oferi detalii despre natura componentelor chinezești sau proporția acestora în produsele aflate în inventarul Huawei.

Sâmbătă, AFP nu a putut verifica în mod independent observațiile domnului Ren, iar Huawei nu a răspuns imediat solicitărilor. Răspunzând la o întrebare venită din public, Ren a spus că încă există „dificultăți în producerea de microcipuri în China” și că țara ar trebui să „găsească alte modalități de a ajunge din urmă Statele Unite pe acest segment”.

El a spus că Huawei a cheltuit 23,8 miliarde de dolari (22,1 miliarde de euro) pentru cercetare și dezvoltare în 2022 și că compania va investi mai mult în următorii ani datorită profiturilor crescute. „Suntem încă într-o perioadă dificilă, dar nu ne-am oprit pe calea progresului”, a spus el.

Articole similare

Uniunea Europeană vrea să fie mai puțin dependentă de China

Uniunea Europeană încearcă să evite să fie dependentă...

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Pasta de dinți la borcan, sirop de arțar vărsat,...

Sharon Stone anunță că a pierdut jumătate din avere

Sharon Stone a dezvăluit că a pierdut "jumătate" din...

Americanii cumpără mai multe viniluri decât CD-uri

Pentru prima dată după 1987, vânzările de discuri vinil...


Top citite
Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa? / Captura Youtube

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa?

https://www.freepik.com/

Dr. Mihaela Bilic a explicat de ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”: Credem că oferă beneficii, dar e invers!

Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

foto pexels

Salarii uriașe în spatele inteligenței artificiale: Locuri de muncă plătite cu peste 300.000 de euro pe an. Inginerii n-au nevoie de diplomă de licență

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT / Photo by Pixabay

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT


Cele mai noi articole

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT

Autorităţile italiene au anunţat vineri că au decis să...