Huawei înlocuiește mii de piese din SUA cu versiuni chinezești
Autor: Echipa RadioDCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Gigantul tehnologic chinez Huawei a înlocuit mii de componente, cândva de proveniență americană, cu versiuni fabricate în China, reiese dintr-un discurs pronunțat de fondatorul companei, publicat de o universitate din Shanghai.

Administrația fostului președinte Donald Trump a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei. Succesorul său, Joe Biden, a înăsprit sancțiunile, interzicând în special vânzarea noilor produse ale mărcii pe teritoriul Statelor Unite.

Numărându-se printre giganții tehnologiilor avansate, grupul chinez a intrat, în ultimii ani, în colimatorul Washingtonului din motive de securitate cibernetică și suspiciuni de spionaj.

Prin urmare, firma s-a văzut nevoită să găsească noi canale de aprovizionare pentru semiconductori, aceste componente esențiale pentru funcționarea smartphone-urilor și a altor dispozitive electronice.

Fondatorul companiei, Ren Zhengfei, a declarat că, în ultimii trei ani, Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese cu versiuni chinezești. Compania a dezvoltat, de asemenea, peste 4.000 de plăci de circuite pentru produsele sale, a adăugat Ren în discursul său pronunțat pe 24 februarie.

„În prezent, producția noastră de plăci cu circuite imprimate s-a stabilizat pentru că avem o rezervă de componente de fabricație locală”, a spus el, fără a oferi detalii despre natura componentelor chinezești sau proporția acestora în produsele aflate în inventarul Huawei.

Sâmbătă, AFP nu a putut verifica în mod independent observațiile domnului Ren, iar Huawei nu a răspuns imediat solicitărilor. Răspunzând la o întrebare venită din public, Ren a spus că încă există „dificultăți în producerea de microcipuri în China” și că țara ar trebui să „găsească alte modalități de a ajunge din urmă Statele Unite pe acest segment”.

El a spus că Huawei a cheltuit 23,8 miliarde de dolari (22,1 miliarde de euro) pentru cercetare și dezvoltare în 2022 și că compania va investi mai mult în următorii ani datorită profiturilor crescute. „Suntem încă într-o perioadă dificilă, dar nu ne-am oprit pe calea progresului”, a spus el.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...

Finlanda a cumpărat ”Praștia lui David” din Israel

Este o dorință mai veche a Finlandei. 


Top citite
Sursa: Freepik

Horoscop 24 mai 2024. Zodiile care își vor găsi partenerul /video

Sursa: CRBL, Facebook

Fosta soție a lui CRBL face o glumă controversată la scurt timp după divorțul de acesta: "În căutare de soț"

Sursa: captură Youtube Christina Aguilera

Christina Aguilera o laudă pe Billie Eilish pentru că i-a îndulcit ziua fiicei sale

Sursa: Celine Dion, Facebook

Celine Dion, cuprinsă de emoție când vorbește despre lupta sa pentru sănătate

Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan, de la copilăria sub lumina reflectoarelor, la maturizarea artistică: „Ei ce așteptau? S-o vadă pe Andreea de la televizor” /video

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Springsteen, Raye și Lana Del Rey au câștigat la Premiile Ivor Novello


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Lady Gaga dorește să înregistreze un nou single cu Beyoncé

Lady Gaga și Beyoncé ar putea colabora din nou, după...

pixel