Idei de vacanță. Cele mai bune 50 de destinații din lume, în 2022, conform revistei TIME
Autor: , Alexandru Negrici | Dată: 13 iul 2022, 11:05
Revista americană TIME tocmai a lansat lista cu cele mai bune 50 de locuri din lume, în 2022.

Lista a fost întocmită de rețeaua sa internațională de corespondenți și colaboratori și, spune TIME într-o declarație, „cu ochiul către cei care oferă experiențe noi și interesante”.

Cele 50 de destinații includ atât orașe emblematice, cât și locuri mai puțin explorate, dar ceea ce le unește este că „înfloresc, cresc și se schimbă”, spune TIME, „tragând calea către redresarea economică” și „investind în durabilitate."

America de Nord

În Statele Unite ale Americii, TIME recomandă centrele moderne de pe coasta de vest din Portland, Oregon și San Francisco, dar și plajele din Miami, precum și „Comeback City” Detroit din Michigan. Destinația de schi de iarnă Park City, Utah, primește și ea un loc în listă.

În Canada avem capitala Ontario Toronto și micul oraș de surfing Tofino, British Columbia, iar mai la nord, pe continentul Groenlandei, spre Golful Disko, avem „Marele Canion al Cercului Arctic”.

Destinațiile de plajă mereu populare din Jamaica și Riviera Nayarit din Mexic se află, de asemenea, pe lista din 2022.

America de Sud

Orașul Salta, din nord-vestul muntos al Argentinei, și satul El Chaltén, din Parcul Național Los Glaciares, au atras atenția TIME anul acesta.

Rapa Nui din Chile -- mai bine cunoscută ca Insula Paștelui -- și Insulele Galapagos din Ecuador sunt două minuni vulcanice care au ajuns, la rândul lor, pe listă.

Metropolele animate Bogotá, Columbia și São Paulo, Brazilia, sunt încă două dintre recomandările urbane ale TIME.

Europa

În Marea Britanie, comitatul englez Devon și orașul Portree, de pe insula scoțiană Skye, ajung pe lista din acest an.

Aceasta mai include orașele vest-europene Marsilia (Franța), Copenhaga (Danemarca), Skellefteå (Suedia) și València (Spania).

Apoi avem regiunea italiană Calabria, orașul grecesc antic Salonic, regiunea portugheză Alentejo și arhipelagul Madeira.

Mica stațiune cehă de schi Dolni Morava și orașul fortăreață lituanian Kaunas se află pe listă, la fel ca splendoarea istorică a Istanbulului.

Asia Pacific

Kerala și Ahmedabad din India se numără printre recomandările din Asia, la fel ca insulele japoneze Setouchi și Kyushu.

Capitala sud-coreeană Seul este un vârf de top, la fel ca provincia indoneziană Bali și insula centrală a Filipinelor Boracay.

Marea Barieră de Corali din Australia și orașul-port Fremantle sunt amândouă apreciate, la fel ca Queenstown din Noua Zeelandă, un centru pentru sporturile de aventură de pe Insula de Sud.

În cele din urmă, traseul Trans-Bhutan din Bhutan și Drumurile mătăsii istorice din Uzbekistan sunt unele dintre cele mai puțin parcurse în alegerile din acest an.

Orientul Mijlociu

Qatarul și capitala sa Doha sunt în atenția tuturor în acest an, deoarece vor găzdui Cupa Mondială din 2022 în decembrie, în timp ce destinația emergentă de porturi de aventură Ras Al Khaimah din Emiratele Arabe Unite a apărut, la rândul ei, pe listă.

Africa

Capitala kenyană Nairobi și capitala ruandeză Kigali sunt alegerile urbane ale TIME din Africa. Franschhoek din Africa de Sud, cunoscută pentru cramele sale, și Parcul Național Zambezi de Jos din Zambia sunt, de asemenea, recomandate.

Parcul Național Hwange din Zimbabwe este în selecția finală de pe continent.

Articole similare

Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta specială de sărbătoare

De Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, poți prepara o...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.