În vacanță, americanii nu mai pleacă departe de casă. E mai sănătos așa
Autor: , Echipa RadioDCNews | Dată: 16 iun 2022, 23:32
Pe durata vacanțelor de vară, americanilor le place să călătorească, să cunoască, să vadă, cu cât mai departe, cu atât mai bine. În orice caz, așa a fost până acum, chiar și în anii de pandemie. Dar lucrurile s-au schimbat. Ce anume a dat peste cap planurile americanilor. 

Americanii pasionați de rulote plănuiesc călătorii mai aproape de casă sau solicită companiilor care închiriază astfel de autovehicule mari consumatoare de combustibili să le ducă direct la destinație, în încercarea de a reduce costurile, deoarece călătoriile rămân o prioritate de top chiar și în vremuri de inflație record.

La apogeul pandemiei, vacanțele cu vehiculele de agrement, sau RV, au explodat în popularitate în rândul americanilor. Dar în această vară, când prețurile la motorină și benzină au atins cote record, cetățenii SUA care nu au renunțat la tradiția lor caută alte soluții. Cei mai mulți se orientează pe călătorii care nu presupun distanțe mai mari de 260 de kilometri. 

"Vedem anulări de la persoane care vin de de departe, dar locul lor este imediat ocupat de americanii care locuiesc în zonă", a declarat Toby O'Rourke, directorul general al Kampgrounds of America (KOA), o marcă de franciză de locuri de campare din întreaga țară.

Potrivit site-ului online de închiriere de rulote RVshare, aproximativ 58% dintre cei care au apelat la serviciilor firmei au luat inclus prețul combustibilului în planurile lor de vară, în timp ce aproximativ 16% dintre clienți fie și-au anunțat vacanța fie au optat pentru alte variante. Prin urmare, pentru a veni în ajutor, compania oferă acum clienților săi reduceri totale de 500.000 de dolari pentru combustibil.

Mai mulți dolari, mai puțin kilometri

Familia Smith a descoperit plăcerea călătoriilor cu rulota în timpul pandemiei, iar anul acesta plănuia să meargă din Florida până în Maine și apoi în California. Dar, având în vedere creșterea actuală a prețului la benzină, soții Smith își reconsideră călătoria spre vest.

"Când am planificat pentru prima dată, luând în considerare kilometrajul, ne-am ieșit cam 1 dolar pentru fiecare 5 km. Parcă vedeam cum dolarii noștri zboară, pur și simplu, pe fereastră. Așa că ne-am gândit la alt traseu”, a declarat Michelle Smith.

Cele mai mari rulote motorizate au rezervoare și de 300 litri de combustibil, dar sunt numeroase modele mai mici. Rezervorul unei rulote de clasă C are o capacitate medie de aproximativ 95 de litri, iar un rezervor plin de motorină ar costa peste 140 de dolari la prețul mediu actual.

Cu toate acestea...

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare

Avem cel mai puternic internet 5G din Europa

România devansează toate statele din regiune la viteza...

Germania spune NU împrumuturilor comune la nivelul UE

Ministrul german al Finanţelor, nu a fost de acord cu...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.