Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Fructul de kiwi este un fruct cu un conținut ridicat de vitamine, minerale și fibre, având puține calorii, lucru ce îi permite să fie consumat în orice moment, fără teama kilogramelor în plus.
Mai mult decât atât, beneficiile pe care le are acest fruct îl face să fie indicat copiilor, având un impact asupra sistemului neuronal și prevenind apariția tulburărilor de dezvoltare ale copiilor,precum și deficitul de atenție (ADHD) sau autismului. De asemenea, kiwi are efecte și asupra inimii, digestiei și a calității somnului.
Kiwi este un fruct cu un conținut caloric moderat, cu 62 de calorii la 100 de grame, având o doză mare de antioxidanți, minerale, vitamine și fibre benefice.
Subțiază sângele. Studiile de cercetare sugerează că anumite substanțe chimice din kiwi funcționează ca o funcție de subțiere a sângelui similară cu cea a aspirinei, potrivit Nutrition & You.
Astfel, ajută la prevenirea formării cheagurilor în interiorul vaselor de sânge, precum și la protejarea acestora de riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.
Omega 3. Semințele de kiwi sunt o sursă foarte bună de acizi grași omega 3, iar un consum de alimente bogate în acizi grași omega 3 poate reduce riscul de boli coronariene, de accident vascular cerebral, dar și să prevină apariția AHDH, a autismului ori a altor tulburări de dezvoltare în rândul copiilor.
Sursă de fibre solubile. O sută de grame de kiwi are 3,8 g de fibre, iar din acest motiv este considerat un ”laxativ natural”. Consumul de fibre ajută la protejarea mucoasei colonului prin scăderea timpului de expunere la toxine, astfel că este redus riscul de apariție al cancerului de colon.
Sursă de vitamina C. Kiwi este o sursă excelentă de vitamina C, furnizând aproximativ 154% din DZR. Altfel, consumul de alimente bogate în vitamina C ajută organismul să dezvolte rezistență împotriva agenților infecțioși, dar mai ales să elimine radicalii liberi dăunători.
Vitamina A, vitamina E și vitamina K. Fructele de kiwi conțin niveluri foarte sănătoase de vitamina A, vitamina E, vitamina K și antioxidanți flavonoizi, cum ar fi beta-carotenul, luteina și xantinele.
Vitamina K are un rol potențial în formarea masei osoase prin promovarea activității osteoblastice în os.
De asemenea, a stabilit un rol în cazul pacienților cu boala Alzheimer prin limitarea leziunilor neuronale din creier.
Ajută în sănătatea inimii. Fructul de kiwi are un aport consistent de potasiu, element benefic pentru sănătatea inimii. Într-o sută de grame de fruct se regăsesc 312 mg de potasiu, element care are rolul de la regla ritmul cardiac, precum și tensiunea arterială, rol important în contracararea efectelor nocive ale sodiului.
De asemenea, kiwi conține cantități importante de minerale precum mangan, cupru, fier și magneziu.
Tratamentul tulburărilor de somn. Numeroase studii au arătat că fructul de kiwi conține pe lângă multitudinea de compuși cu efecte antioxidante și serotonina, care este benefică în tratamentul tulburărilor de somn, notează NIH.
În cadrul unui studiu, participanților li s-a dat să consume câte două fructe de kiwi, în fiecare seară, cu două ore înainte de culcare.
După o lună, scorul subiectiv CPSQI, timpul de trezire după începerea somnului și latența de debut a somnului au scăzut semnificativ (42,4%, 28,9% și, respectiv, 35,4%).
Astfel, cercetătorii au sugerat că două fructe de kiwi, consumate înainte de culcare pot îmbunătăți atât debutul somnului, cât și durata și eficiența somnului la adulții.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...