Laptele de Aur, proprietățile benefice și rețeta originală a acestei băuturi miraculoase
Autor: Elena Didilă
Data publicării:
Laptele de Aur, cunoscut și sub denumirea de lapte de turmenic este o băutură devenită foarte la modă în ultimii ani care pe lângă faptul că este delicioasă și perfectă pentru a ne pune sângele în mișcare atunci când temperaturile scad, este și bogată în op serie de proprietăți benefice organismului nostru.

Ușor și rapid de preparat, laptele de aur a devenit acum una dintre băuturile sănătoase preferate ale vedetelor.


Așa că haideți să aflăm care sunt beneficiile acestei băuturi îndrăgite și rețeta originală pentru a o pregăti rapid chiar și acasă.

Beneficiile laptelui de aur

Datorită prezenței laptelui, turmericului și mierii, laptele auriu este o băutură cu adevărat bogată în proprietăți benefice pentru organismul nostru, mai ales dacă este consumat în mod regulat, scrie Today.

Laptele de aur ajută la ameliorarea problemelor respiratorii și a simptomelor gripei, făcându-l un remediu excelent pentru tuse, dureri de gât și răceli;

De asemenea curăță ficatul, îmbunătățindu-i funcția hepatică. În medicina ayurvedica este considerat un antiinflamator și antispastic natural, capabil să calmeze durerile musculare, crampele menstruale și durerile de cap.

Favorizează digestia și poate fi o băutură excelentă după masă; ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la prevenirea diferitelor boli care afectează sistemul cardiac.

Mierea și turmericul sunt considerate antibiotice naturale, motiv pentru care laptele de aur poate ajuta la creșterea sistemului imunitar și este recomandat în special în timpul schimbărilor sezoniere și în perioadele deosebit de stresante.

Ajută la reglarea activității metabolice și promovează menținerea unei greutăți sănătoase.

Efecte secundare

Pentru persoanele cu sănătate bună, laptele de aur este o băutură sigură, fără efecte secundare deosebite.

Cu toate acestea, consumul de turmeric trebuie evitat de către cei care suferă de probleme ale vezicii biliare și de coagulare a sângelui, precum și în timpul sarcinii și în perioada ulterioară de alăptare, având în vedere absența unor studii în acest sens.

Mai mult, turmericul trebuie administrat sub supraveghere medicală la pacienții care suferă de reflux gastroesofagian sau ulcer peptic, având în vedere potențiala acțiune iritantă a acestui condiment asupra mucoasei gastrice.

Rețeta originală

Pentru a prepara lapte auriu acasă, trebuie să aveți pastă de turmeric. Acesta poate fi cumpărata gata făcută sau o puteți prepara acasă prin fierberea a ¼ de cană de pudră de turmeric, o jumătate de linguriță de piper negru măcinat, care favorizează asimilarea curcuminei de către organism, și o jumătate de cană de apă filtrată la foc mic, amestecând încet până  obții o consistență cremoasă.

În acest fel vei obtine pasta de turmeric necesară pentru prepararea a aproximativ 30/40 de cani de lapte de aur, care se poate păstra la frigider, într-un borcan de sticlă, până la 30 de zile. 

În acest moment, pentru a savura o ceașcă fierbinte de lapte auriu , pur și simplu amestecați puțină pastă de turmeric cu lapte, atât de origine animală, cât și vegetală (soia, migdale, nucă de cocos etc.), adăugați o linguriță de miere și încălziți băutura într-un ibric pentru câteva minute. Nu fierbeți băutura!

Citește și:

Trucuri practice pentru ca bananele tale să nu se strice. Trebuie să le încerci

Într-o zi apar toate verzi, iar în momentul următor te trezești brusc cu o grămadă de banane maro, prea coapte. Vă împărtășim șase sfaturi pentru a păstra fructele galbene proaspete!

1. Atârnați-vă bananele

Bananele vor începe să se coacă din momentul în care sunt luate din copac. De îndată ce sunt smulse, tulpina va începe să elibereze gaz etilenă. Cu toate acestea, coacerea este încetinită atunci când agățați fructele. În plus, veți evita să vă învinețiți bananele pe chiuvetă sau pe bolul de fructe. Bineînțeles că vă puteți face propria construcție pentru a le agăța.

2. Cumpărați banane verzi

Dacă ne aflăm în supermarket și încercăm să alegem între bananele verzi și cele galbene, de multe ori optăm pentru cea de-a doua variantă. Pur și simplu, par mai gustoase! Totuși, este mai bine să alegem varianta verde. În acest fel, vor fi bune de mâncat după ce se vor coace puțin mai târziu. Sau să faci din ele un deliciu gustos atunci când sunt prea coapte!

3. Învelește tulpina în folie de plastic

Îți amintești de etilenă? Gazul pe care îl degajă tulpina? Există o modalitate de a preveni ca acesta să accelereze procesul de coacere! Pur și simplu înfășori tulpina... citește mai mult AICI.

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Captura Youtube

Alin Oprea a dezvăluit povestea emoționantă din spatele piesei "Atât de Singur"

Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: captură Youtube TVR

Moare sau nu moare regele? Victor Rebengiuc: "Nu am nimic special"

Captura Youtube

Victoria la Eurovision 2024: Nemo susține introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția

Sursa: captură Youtube DC NEWS

Horoscop 13 mai 2024. Ce zodii au parte de proiecte noi /video

Sursa: Pexels

Câștigătorul Eurovision îi scoate din sărite pe Dan Negru și Mihai Trăistariu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel