Ikea raportează un profit mai ridicat, chiar și cu reduceri de preţuri
Inter IKEA, proprietarul celui...
Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a exclus duminică prelungirea duratei de viaţă a ultimelor trei centrale nucleare ale ţării, pentru a economisi gazele, spunând că s-ar economisi cel mult 2% din gazul folosit, transmite Reuters.
Aceste economii nu ar fi suficiente pentru ca dezbaterea privind renunţarea la energie nucleară să merite să fie redeschisă, ţinând cont de consensul în această problemă, a declarat Habeck într-o discuţie cu cetăţenii, de ziua ușilor deschise ale guvernului.
Ultimele trei centrale nucleare care mai funcţionează în Germania sunt programate să fie închise până la finele acestui an, după ce fostul cancelar Angela Merkel a promis că va renunţa la energia nucleară ca urmare a accidentului de la centrala nucleară Fukushima din 2011.
Aceste trei centrale nucleare au generat 6% din producţia de electricitate a Germaniei în primul trimestru al acestui an.
'Ar fi o decizie greşită ţinând cont de cât de puţin s-ar economisi', a explicat ministrul Economiei.
Totuşi, presiunea din partea agenților economici din Bavaria, cel mai industrializat land al Germaniei, s-ar putea dovedi prea mare pentru guvern.
Ministrul s-a declarat deschis la extinderea duratei de funcţionare a centralei nucleare din Bavaria, dacă testele de stres arată că aceasta este necesară pentru a asigura stabilitatea şi aprovizionarea reţelei de electricitate în iarnă. Rezultatele testelor urmează să fie date publicităţii în următoarele săptămâni.
Landul din sudul ţării, un important hub de producţie, este dependent de centralele electrice cu funcţionare pe gaze, şi are câteva centrale pe bază de cărbuni şi capacităţi eoliene scăzute.
În prima evaluare, realizată în luna martie, specialiştii din ministerele Mediului şi Economiei nu au recomandat prelungirea duratei de viaţă a centralelor nucleare, citând obstacolele legale dar şi problemele legate de autorizaţii şi asigurări, necesitatea unor teste de siguranţă extinse şi posibil costisitoare, precum şi lipsa de combustibil nuclear necesar pentru ca centralele să poată funcţiona în continuare.
Cancelarul german Olaf Scholz şi coaliţia sa de guvernare au ajuns la cea mai slabă cotă de popularitate de la preluarea mandatului, în decembrie. Potrivit unui sondaj citat de corespondentul RRA Vlad Drăghicescu, 62% dintre germani sunt nemulţumiţi de activitatea guvernanţilor.
Preşedintele Bundesbank, banca federală, a avertizat că rata inflaţiei ar putea creşte şi mai mult la toamnă, după ce va expira măsura reducerii tarifelor la carburanţi. În Germania, cumpărătorii sunt îndemnaţi să fie mai atenţi la produsele pe care vor să le cumpere pentru că se practică mascarea scumpirilor, astfel, producătorii apelează la o mică reducere a cantităţii din ambalaje pentru a nu creşte preţurile.
Inter IKEA, proprietarul celui...
Sezonul închirierilor de...
Taylor Swift își extinde...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...