Mormântul unei femei-vampir din secolul XVII i-a uimit pe arheologi. De ce avea în mormânt o coasă
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Arheologii au descoperit mormântul unei femei vampir în Polonia.

O descoperire care îngheață sângele în vene a fost scoasă la iveală în sudul Poloniei: arheologii au găsit rămășițele unei „femei vampir”. În timpul lucrărilor de săpături la un cimitir din secolul al XVII-lea din satul Pień, cercetătorii au descoperit un schelet cu o seceră pe gât, care ar trebui să o împiedice să învie din morți. Descoperirea aruncă o lumină asupra unei perioade din istoria europeană în care unii oameni au fost afectați de „isteria vampirilor”.

Liderul echipei, profesorul Dariusz Poliński, de la Universitatea Nicholas Copernicus, a declarat unui corespondent de la Daily Mail, citat de heritagetribune.eu, că forma de înmormântare este neobișnuită: „Modalitățile de protecție împotriva întoarcerii morților includ tăierea capului sau picioarelor, punerea defunctului cu fața în jos, arderea și zdrobirea cu o piatră. Secera nu a fost pusă de-a lungul trupului, ci așezată pe gât în ​​așa fel încât, dacă defunctul ar fi încercat să se ridice, cel mai probabil, capul ar fi fost tăiat sau rănit.” Acesta a adăugat că degetul mare prins cu lacăt de la piciorul stâng al scheletului simbolizează probabil „închiderea unei etape și imposibilitatea de a se întoarce”.

Prusia și Serbia au dat startul febrei vampirilor

Între secolele al XVI-lea și al XVIII-lea, oamenii din Europa s-au temut că morții vor ieși din mormânt ca niște monștri însetați de sânge. Această „isterie-vampir” a dus chiar la execuții. Oamenii care au murit în moduri premature - cum ar fi prin sinucidere - au fost adesea suspectați de vampirism, iar trupurile lor au fost mutilate pentru a-i împiedica să învie din morți.

Panica a început cu o izbucnire a presupuselor atacuri ale vampirilor în Prusia de Est în 1721 și în monarhia habsburgică din 1725 până în 1734, care s-au răspândit în alte localități. Două cazuri celebre de vampiri, care au fost primele înregistrate oficial, au implicat doi bărbați din Serbia. După moartea lor, multe persoane din zonă au murit din cauza pierderii de sânge, inclusiv fiul unuia dintre cei decedați. Citește continuarea pe DC News

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Captura Instagram

Corsetul extrem al lui Kim Kardashian de la Met Gala este pe cât de periculos, pe atât de spectaculos

Sursa: captură Youtube Tenacious D

Piesa zilei: Tribute | Tenacious D

Inteligența artificială

Marea Britanie, amenințată de preluarea de către inteligența artificială, în ciuda calificărilor sale "bine echipate", afirmă experții

Sursa: captură video Youtube Jamila

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Regretata Amy Winehouse

Amy Winehouse primește postum un premiu BRIT Billion Award

Foto Pexels

Ferrero deschide prima fabrică de ciocolată din America de Nord


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Tribute | Tenacious D

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai hotărât încă, Radio...

Amy Winehouse primește postum un premiu BRIT Billion Award

Amy Winehouse a fost distinsă postum cu premiul BRIT...

pixel