Motivul pentru care oamenii care se uită la documentare despre natură sunt mult mai fericiți
Autor: Romina Baluta
Data publicării:
Nu este chiar o noutate să știm că natura ne face bine în atât de multe feluri. Știm că este bine pentru fericirea și sănătatea noastră să ieșim afară și să apreciem natura. Chiar și uitatul la documentare ne ajută să fim mai fericiți, porivit unor cercetări.  

Poate că iubești natura și animalele, dar preferi să te bucuri de ele din confortul canapelei tale. Din fericire, există un răspuns pentru cei mai puțin pasionați de activități în aer liber: documentarele despre natură sunt cel mai bun prieten al tău!

Motivul pentru care oamenii care se uită la documentare despre natură sunt mult mai fericiți

Problema este că vă puteți întreba dacă obțineți aceleași beneficii dacă priviți natura la televizor decât dacă ieșiți în natură și vă aflați în mijlocul ei. Răspunsul este că da! Bucurați-văde tot ce este drăguț și blănos! Acum puteți avea bucuria de a ști că vizionarea documentarelor despre natură va face la fel de multe pentru dumneavoastră ca și faptul de a fi în natură. 

Un studiu din 2017, realizat la Universitatea California Berkeley de către profesorul de psihologie Dacher Keltner, a investigat legăturile dintre programele despre natură și efectul pe care acestea îl au asupra bunăstării și stării de spirit a oamenilor. Cercetarea a constatat că vizionarea emisiunilor despre natură - chiar și pentru o perioadă scurtă de timp - duce la o creștere a emoțiilor pozitive și la o scădere a emoțiilor negative.

Așadar, practic, vizionarea programelor despre natură ne învață creierul cum să fie fericit și mai sănătos, reducând în același timp sentimentele negative precum anxietatea, stresul și frica. Aveam nevoie de mai multe motive pentru a iubi vidrele, panda și orice alt animal pe care îl puteți numi care apare într-un documentar!

Studiul a fost un efort comun al profesorului Keltner și al echipei de cercetare internă a BBC Worldwide. Proiectul global a inclus peste 7.500 de participanți reprezentați la nivel național, precum și o trecere în revistă a mai multor alte studii care au examinat relația dintre natură și fericirea și sănătatea oamenilor. Echipa a folosit, de asemenea, o tehnologie specială de recunoaștere a emoțiilor pentru a vedea răspunsurile spectatorilor la videoclipuri.

Cercetarea a fost inspirată de lansarea filmului Planet Earth II, continuarea nebunește de populară și motivațională a emisiunii Planet Earth de la BBC. 

Poate că vă întrebați, cum anume ne ajută documentarele despre natură la sănătate și fericire?

Potrivit profesorului Keltner, "Schimbările emoționale demonstrate în studiul BBC ca urmare a vizionării acestui serial puternic de istorie naturală sunt semnificative, deoarece știm că uimirea și mulțumirea sunt fundamentele fericirii umane. Dacă oamenii experimentează sentimente de uimire, este mai probabil ca aceștia să manifeste comportamente empatice și caritabile și s-a demonstrat că pot gestiona mai bine stresul."

Așadar, vizionarea de emisiuni despre natură nu numai că ne ajută la gestionarea stresului, dar crește și comportamentele pozitive precum empatia și chiar dorința de a-i ajuta pe ceilalți, potrivit yourtango.com

Articole similare

Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști

Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!


Top citite
Captura Instagram

George Simion în trending! Maneaua lansată de Tzancă Uraganu face furori pe internet

Sursa: Freepik

Află ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în biserică

Captura Youtube

Miley Cyrus a vorbit despre diferența de vârstă dintre ea și iubitul ei, Maxx Morando

Sursa Foto: Facebook Pedro Sarracino

O banană proclamată operă de artă, vândută cu 6,2 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii la New York

Ike și Tina Turner în 1971

Cher și sfatul care i-a schimbat viața Tinei Turner

Captura Facebook

Află când se difuzează "Singur Acasă"



Cele mai noi articole

Cher și sfatul care i-a schimbat viața Tinei Turner

În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...

pixel