Ikea raportează un profit mai ridicat, chiar și cu reduceri de preţuri
Inter IKEA, proprietarul celui...
Fostul ministru al Economiei lansează un atac la adresa conducerii Băncii Naționale a României, după ce s-a aflat că Minerva, celebrul astrolog, a fost angajată la BNR într-o funcție de execuție.
"Cât au zis că va fi inflația și cât a fost?Cu un an înainte, BNR zicea că inflația va fi 2.6% în trimestrul 3 din 2021. A fost 6.29%.Cu un an înainte, BNR zicea că inflația va fi 2.5% în trimestrul 4 din 2021. A fost 8.19%.Cu un an înainte, BNR zicea că inflația va fi 2.4% în trimestrul 1 din 2022. A fost 10.15%.Cu un an înainte, BNR zicea că inflația va fi 3% în trimestrul 2 din 2022. A fost 15%.Toate astea în contextul în care BNR are ca misiune primordială să țintească ca inflația să fie... 2%.Acum înțelegeți de ce trebuie angajat un astrolog la BNR?", a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.
Astrologul Gabriela Dima, cunoscută publicului larg drept Minerva, este angajată la Banca Națională a României, transmite Realitatea Plus. Informația a fost confirmată de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale. Femeia, în vârstă de 64 de ani a afirmat în cadrul podcastului lui Damian Drăghici că deține o funcție de execuție.
"La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională.Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast.Fac astrologie de la 14 ani.", a dezvăluit Minerva.
Claudiu Năsui, ministru al Economiei în Guvernul Cîţu, le transmite românilor să evite creditarea în contextul crizei care va veni.
"Oameni buni, nu vă îndatorați, nu vă țineți economiile în lei (sau euro) și nu începeți acum proiecte de investiții despre care nu sunteți foarte siguri că vor avea succes.
Dezastrul economic este abia la început. Iar guvernul PSD-PNL dă o lovitură dură prin creșterea taxelor în prag de criză. Sunt precum un parazit care se hrănește dintr-o gazdă pe care o slăbește și o menține sub-dezvoltată. Doar că acum, din cauza super-majorității, nici măcar nu le mai pasă dacă o omoară sau nu. Se cred eterni. Dar mesajul meu de azi nu este despre ei, ci despre dumneavoastră.
La nivel global, banca centrală SUA pare decisă să apere supremația dolarului, așa că va combate inflația. Asta înseamnă reducerea tiparniței și dobânzi mai mari pe dolar. Ceea ce va duce la un val curativ de falimente.
Europa este foarte probabil să eșueze. Mai întâi pentru că lupta cu inflația nu pare să mai fie principala prioritate a băncii centrale a Uniunii. Este o diferență față de SUA, unde combaterea inflației pare că este o prioritate, și pentru democrați, și pentru republicani. Și mai mult, banca centrală europeană este într-o situație cumva imposibilă. Fie lasă dobânzile la zero, și distruge puterea de cumpărare a euro.
Fie crește dobânzile și împinge Italia, care e masiv supra-îndatorată, în groapă. Și, odată cu ea, toate băncile care i-au împrumutat bani. De acolo poate apărea un efect de domino pe care nici nu vreți să vi-l imaginați. Cred că n-a scăpat nimănui faptul că Mario Draghi încearcă să plece cât mai departe de guvern.", a scris în luna iulie Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook. Citește continuarea AICI.
Inter IKEA, proprietarul celui...
Sezonul închirierilor de...
Taylor Swift își extinde...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...