Nestle face o investiție bizară. Carne artificială de pui cu piele și os
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Nestle SA a investit într-un start-up vegan care încearcă să imite puiul în cel mai realist mod posibil, inclusiv cu piele și oase false, în timp ce cea mai mare companie alimentară din lume își continuă expansiunea în domeniul înlocuitorilor de carne pe bază de plante. 

Nestle a condus o rundă de finanțare de aproximativ 4 milioane de dolari în Sundial Foods, a declarat Jessica Schwabach, director executiv al companiei din Albany, California. Încasările vor ajuta la finanțarea producției inițiale, deoarece compania intenționează să introducă aripioare de pui vegane în Bay Area în primăvară și să se extindă în toată California anul viitor. 

Gigantul alimentar elvețian a investit masiv în proteine alternative, deoarece un număr tot mai mare de consumatori renunță la produsele de origine animală pe fondul preocupărilor legate de mediu și de sănătate. După un început întârziat pe piața vegană, directorul executiv Mark Schneider își propune acum să aibă un înlocuitor vegetal pentru fiecare proteină animală. Nestle testează apele pentru noi tehnologii, inclusiv carnea cultivată cu un start-up israelian, Future Meat Technologies Ltd.

Sundial a fost creată în 2019 după ce cofondatorii Schwabach s-au întâlnit la Programul de carne alternativă al Universității California Berkeley, unde au explorat probleme precum modul de abordare a uscăciunii în alternativele de carne pe bază de plante. Ei au petrecut un an la sediul Nestle R&D Accelerator în 2020 și au făcut un test împreună în magazinele alimentare elvețiene la sfârșitul anului trecut. 

Bilic desființează revolta pe lanțurile de fast-food: Îngrașă, e drept, însă rezultatul e total neașteptat

"Oamenilor le-a plăcut aspectul realist și conținutul ridicat de proteine - dar aspectul lor preferat a fost pielea pe bază de plante", a declarat joi, într-un interviu, CEO-ul Schwabach, în vârstă de 22 de ani. "A adăugat la experiența de gătit și a oferit o textură interesantă în timpul mâncării".

Produsele Sundial, care au la bază pui de găină, folosesc opt ingrediente. Înlocuitorii săi de aripi de pui numără 27 de grame de proteine la 100 de grame, aproximativ la fel ca produsul original. Pielea este făcută dintr-o peliculă proteică-lipidică care ajută, de asemenea, la reținerea umidității, iar oasele sunt confecționate din tulpini de bambus.

"Vrem ca produsele pe bază de plante să înlocuiască măcelarul, în sensul că servesc acelorași scopuri fără sentimentul de forțare pe care consumatorul îl poate experimenta când mănâncă vegan sau vegetarian", a declarat Schwabach. 

Piața proteinelor alternative a dat unele semne de încetinire. Acțiunile Beyond Meat Inc. au scăzut cu 13% pe 11 noiembrie, după ce producătorul de chiftele de burger fals a prognozat vânzări sub previziunile analiștilor.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...


Top citite
Sursa: Freepik

Dincolo de Club 27: Cum mor cântăreții, în funcție de genul muzical

Captura Facebook

Britney Spears susține că paramedicii au venit „ilegal” după incidentul de la Chateau Marmont

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Sursa: Freepik

Programul special de Paște al mall-urilor și magazinelor din București

Sursa: captură Youtube The Graham Norton Show

Regina ecranului, Meryl Streep, primește un Palme d'Or onorific la Cannes

Sursa: Freepik

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că...

pixel