Nu le ignora! Cinci simptome care indică faptul că inima poate fi mai slabă decât crezi
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Potrivit Clinicii Cleveland, 90% din cele aproape 18 milioane de cazuri de boli de inimă din întreaga lume ar putea fi prevenite printr-o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și renunțarea la fumat.

Este bine cunoscut faptul că bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dar știați că un număr mare de cazuri pot fi prevenite? 

Potrivit Clinicii Cleveland, 90% din cele aproape 18 milioane de cazuri de boli de inimă din întreaga lume ar putea fi prevenite printr-o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și renunțarea la fumat.



Ce trebuie să știți despre bolile de inimă

- Inima este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, dar este adesea luată de la sine înțeles. Inima pompează sânge în tot corpul, furnizează oxigen și nutrienți celulelor și elimină toxinele - a spus MD. Tomi Mitchell, medic de familie.

Desigur, joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale.

- Pe scurt, inima este necesară vieții. Din păcate, inima este, de asemenea, expusă riscului de îmbolnăvire. Hipertensiunea arterială, colesterolul crescut, diabetul și fumatul sunt factori de risc importanți de risc pentru bolile de inimă. De aceea este foarte important să fii conștient de sănătatea inimii tale și să alegi un stil de viață care să reducă riscul de a dezvolta boli de inimă – spune dr. Mitchell.

El adaugă că o dietă sănătoasă, exercițiile fizice regulate, renunțarea la fumat și gestionarea stresului sunt importante pentru sănătatea inimii.


Cum poți ști cât de puternică este inima ta

- Se spune că inima omului bate în medie de 2,5 miliarde de ori într-o viață. Funcționează zi și noapte, pompând neobosit sânge în tot corpul. Dar de unde știi cât de puternică ar trebui să fie o inimă? 

În timp ce mulți factori contribuie la sănătatea cardiovasculară, câțiva indicatori cheie îți pot oferi o idee generală despre cât de puternică ar trebui să fie inima ta.

În primul rând, verifică-ți pulsul.

O frecvență cardiacă sănătoasă în repaus ar trebui să fie între 60 și 100 de bătăi pe minut. De asemenea, puteți monitoriza tensiunea arterială. Tensiunea arterială normală este sub 120/80 mmHg. În cele din urmă, acordați atenție nivelului dvs. de energie.


Dificultăți de respirație

- Respirația scurtă sau dispneea este un semn comun al problemelor cardiace. Inima nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface nevoile de oxigen ale corpului. Acest lucru poate cauza acumularea de lichid în plămâni, îngreunând respirația. În unele cazuri, insuficiența cardiacă severă poate duce la insuficiență respiratorie, o afecțiune care pune viața în pericol, care necesită asistență medicală imediată, spune dr. Mitchell.

El adaugă că respirația scurtă poate fi cauzată și de alte afecțiuni, cum ar fi astmul și anxietatea, așa că este important să consultați un medic dacă aveți acest simptom.

- Când vă culcați, gravitația face ca sângele să se acumuleze în partea inferioară a corpului. De aceea s-ar putea să vă simțiți amețiți când vă treziți după ce vă culcați. Același lucru se poate întâmpla cu respirația. Când te culci, aerul se instalează în partea inferioară a plămânilor. Drept urmare, puteți avea de dificultăți de respirație. Deși, de obicei, acest lucru nu este un motiv de îngrijorare, poate indica o problemă mai gravă, precum insuficiența cardiacă - subliniază dr. Mitchell.


Umflarea membrelor

Desigur, acesta nu poate fi întotdeauna un simptom al unei probleme cardiace, dar este foarte adesea un semn al unei probleme cardiace.

- Umflarea mâinilor și picioarelor este un semn că ceva nu este în regulă cu inima ta, deoarece este un simptom al insuficienței cardiace. Atunci când inima nu poate pompa sângele în mod eficient, sângele revine în vene și le face să se umfle. Venele de pe brate si picioare sunt deosebit de sensibile la aceasta deoarece sunt relativ aproape de suprafata pielii – spune dr. Mitchell.

El adaugă că gravitația trage fluidul în jos, provocând și mai multă umflare a extremităților inferioare. Dacă observi că mâinile sau picioarele tale sunt umflate, este necesar să mergi la medic pentru a determina cauza și a stabili un tratament. Dacă este lăsată netratată, insuficiența cardiacă congestivă poate fi fatală. Prin urmare, umflarea mâinilor și picioarelor nu trebuie ignorată.


Ameţeală

Aceasta este o problemă cu care se confruntă multe persoane, poate fi o consecință a tensiunii arteriale scăzute, a stresului, dar și un simptom al problemelor cardiace.

- Amețeala este un simptom comun care poate fi cauzat de diverși factori, de la deshidratare până la scăderea zahărului din sânge. Cu toate acestea, poate fi și un semn de boală de inimă dacă vă simțiți amețit cu alte simptome, precum dificultăți de respirație, dureri în piept sau bătăi neregulate ale inimii – subliniază dr. Mitchell.

În unele cazuri, adaugă el, amețelile pot fi cauzate de acumularea plăcii în artere, care restricționează fluxul de sânge către inimă. Când se întâmplă acest lucru, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele, iar lipsa de oxigen poate provoca amețeli și amețeli.


Bătăi neregulate ale inimii

Un simptom important care nu trebuie ignorat.

- Bătăile neregulate ale inimii, cunoscute sub numele de aritmie, sunt o afecțiune în care inima bate prea repede, prea încet sau cu un ritm neregulat. În timp ce o anumită cantitate de aritmie este normală, o bătăi neregulate ale inimii poate semnala că ceva nu este în regulă cu inima ta, spune dr. Mitchell.

El subliniază că aritmiile pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv boli de inimă, stres, fumat, abuz de medicamente și dezechilibre electrolitice.

- Ocazional, aritmiile pot duce la probleme mai grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau insuficienta cardiaca - a spus el.


Probleme de concentrare

Nu trebuie să-ți fie frică dacă ai mai puțină concentrare la locul de muncă astăzi. Cu toate acestea, dacă acest lucru vi se întâmplă des, poate doriți să consultați un medic.

- Unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolilor de inima este lipsa de concentrare. Când inima nu pompează suficient sânge, organismul nu primește oxigenul de care are nevoie pentru a funcționa corect. Acest lucru poate duce la oboseală, confuzie și dificultăți de a acorda atenție – a spus dr. Mitchell.

El adaugă că dificultatea de concentrare poate fi un semn al multor probleme de sănătate, dar este adesea un semn de avertizare timpurie al bolilor de inimă. Dacă sunt detectate devreme, bolile de inimă sunt mult mai ușor de tratat.

10 cele mai comune semne ale unui atac de cord

Având în vedere că un atac de cord se întâmplă la mulți oameni, este important să recunoaștem simptomele acestuia la timp:

  • Durere în piept sau brațe care se pot extinde la gât și spate

  • Indigestie, greață, dureri abdominale, vărsături

  • Tuse persistentă

  • Respirație scurtă

  • Transpirație rece

  • Umflarea picioarelor

  • Slăbiciune generală

  • Anxietate

  • Oboseală și dificultăți de somn

  • Ameţeală

Articole similare

Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști

Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!


Top citite
Captura Youtube

Andreea Bănică rupe tăcerea despre criticile dure după videoclipul viral cu ea

Captura Instagram

Mihai Bendeac, mesaj emoționant după dispariția lui Gabriel Cotabiță: Iartă-mă. Deși e prea târziu

Captura Facebook

A murit Gabriel Cotabiță

Captura Facebook

Marius Bațu s-a stins din viață

Captura Youtube

Românii, pregătiți pentru alegeri? Ce spun despre viitorul președinte și cei 14 candidați (VIDEO)

Papa Francisc / FOTO: https://www.facebook.com/PAPAFRANCESCOMARIOBERGOGLIO/photos

Papa Francisc spune că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un ''grav dezechilibru''



Cele mai noi articole

Marius Bațu s-a stins din viață

A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...

A murit Gabriel Cotabiță

Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. 

pixel