Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Click Sănătate recomandă 10 moduri inedite în care periuţa de dinţi uzată poate fi de ajutor în casă atunci când nu-şi mai face treaba... în baie:
1. Curăţarea tastaturii poate fi o misiune dificilă. Spaţiile înguste de la tastatură pot fi curăţate eficient cu ajutorul unei periuţe de dinţi pe care nu o mai foloseşti.
2. Pentru a curăţa rosturile de gresie sau faianţă, foloseşte o periuţă de dinţi veche. În acest scop, poţi utiliza apă caldă cu lămâie sau soluţii speciale din comerţ.
3. O utilizare ideală a unei periuţe de dinţi veche este curăţarea bijuteriilor. Pentru acest lucru, înmoaie bijuteriile o jumătate de oră într-o soluţie de săpun de vase lichid şi apă caldă, după care le cureţi cu o periuţă de dinţi cu peri fini.
4. Murdăria de pe pantofii cu material textil poate fi o provocare. Nu şi dacă foloseşti o periuţă de dinţi veche. Pentru acest lucru, înmoaie o periuţă într-un amestec de 1 linguriţă de detergent lichid la 1 cană cu apă caldă, după care cureţi zonele murdare.
5. Pentru curăţarea spaţiilor dintre elemenţii caloriferului, poţi folosi o periuţă de dinţi veche înmuiată într-un amestec de apă caldă şi detergent.
6. Curăţarea petelor de pe rufe poate fi mai uşoară dacă foloseşti o periuţă de dinţi veche. Aplică soluţie specială pe pată, lasă câteva minute să acţioneze, după care o cureţi cu periuţa. Apoi, fie speli ţesătura de mână, fie la maşină.
7. Spaţiile înguste din bucătărie, fie că este vorba despre electrocasnice sau aragaz, pot fi curăţate mai uşor cu ajutorul unei periuţe de dinţi veche.
8. Merele şi cartofii pot fi curăţate mai uşor dacă foloseşti o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti.
9. Spaţiile înguste ale unei răzători pot fi curăţate mai uşor cu ajutorul unei periuţe de dinţi vechi.
10. Petele de pe pereţi pot fi îndepărtate mai uşor dacă foloseşti o periuţă veche de dinţi. De exemplu, urmele de creion de pe un perete pot fi curăţate dacă foloseşti o periuţă de dinţi şi cremă de ras.
Pentru a ne asigura de sănătatea organismului nostru, este necesar ca periuța de dinți să fie înlocuită la fiecare 3 luni, deoarece este un obiect pe suprafața căruia se strâng o mulțime de microbi. De asemenea, modul în care depozităm periuța de dinți, forța pe care o folosim atunci când realizăm periajul sau afecțiunile de care suferim într-o anumită perioadă pot face ca schimbarea periuței să fie necesară la un interval de timp mult mai scurt.
Periuța de dinți are rolul de a elimina resturile alimentare și placa bacteriană, astfel aceasta intră în contact cu bacteriile. În ciuda acestui fapt, sistemul imunitar lupta împotriva microorganismelor și este puțin probabil să facem o infecție prin simplul contact cu periuța de dinți. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să neglijăm modul în care menținem și utilizăm periuța. Indiferent de tipul periuței de dinți utilizate, normale sau electrice, trebuie să avem grijă ca la fiecare 3 luni aceasta să fie înlocuită.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...