Nu trebuie să curățați niciodată televizorul cu soluție de spălat geamuri sau prosoape de hârtie
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Modelele noi au o suprafață mult mai sensibilă, motiv pentru care este posibilă deteriorarea permanentă a modului lor de lucru

Când faci curățenia generală, cea mai mare atenție este acordată băii și bucătăriei, ceea ce nu este prea surprinzător deoarece acestea sunt încăperile care se folosesc cel mai mult în gospodărie.

Cu toate acestea, o piesă de mobilier foarte valoroasă este de foarte multe ori trecută cu vederea în timpul curățării sau este doar ștersă întâmplător. Este vorba despre televizor.

Nu cu mult timp în urmă, gospodăriile aveau o singură „fereastră către lume”. Era așezat în sufragerie, avea deasupra o tapiserie, pe care era așezat peștele sau ”pescarul” și era curățat metodic de praf de câteva ori pe săptămână.

Astăzi, pe măsură ce televizoarele au devenit o piesă relativ banală în casaă, parcă ritualul curățeniei a căzut pe plan secund, ceea ce nu este deloc bine.

Mai exact, noile modele sunt mult mai sofisticate având ecrane de înaltă tehnologie, dar care sunt și relativ sensibile la factorii externi.

Tehnicienii de service spun că au întâlnitmulte cazuri în care praful acumulat în interiorul unui model LCD, OLED sau QLED poate deteriora televizorul și poate reduce durata de viață a acestuia, iar petele de murdărie lăsate pe ecran vor reduce calitatea imaginii. Tocmai de aceea este important să cureți în mod regulat televizorul, dar nu prin orice mijloace.

Modelele moderne au o suprafață mult mai sensibilă, așa că folosirea soluțiilor greșite le poate deteriora definitiv.

Strat antireflex

Prin urmare, mai jos vom oferi instrucțiuni detaliate despre cum să curățați ecranul și interiorul televizorului.

Să începem mai întâi cu exteriorul. Cei mai mulți producători recomandă să deconectați televizorul și să lăsați să se „odihnească” câteva minute.

După aceea, luați o cârpă din microfibră și ștergeți ușor ecranul. Subliniem că nu trebuie sa folositi un burete, hartie sau ziar.

Ecranele TV moderne sunt extrem de sensibile și pot fi deteriorate dacă sunt apăsate prea tare. În plus, riscăm să deteriorăm definitiv stratul antireflex, un strat care reduce reflexia. Prin urmare, mulți producători trimit împreună cu dispozitivul o cârpă de curățare specială, care este similară cu cârpa folosită pentru curățarea ochelarilor.

În cazul în care petele sunt mai pronunțate, nu pulverizați puțină apă distilată pe cârpa de curățat, dar niciodată pe ecran! În plus, nu utilizați săpunuri, detergenți, dezinfectanți sau produse pe bază de alcool care sunt utilizate în mod normal pentru spălarea geamurilor și a altor suprafețe, deoarece acestea vor deteriora permanent ecranul televizorului.

Pătrunderea particulelor minuscule

Când ați terminat de curățat, lăsați televizorul să se usuce și apoi conectați-l din nou la sursa de alimentare.

Este important să ștergeți ecranul mai întâi într-o direcție (orizontal sau vertical) și apoi în direcția opusă pentru a evita orice linii de pe ecran.

După ce am terminat cu ecranul, trecem la lupta cu praful. Indiferent cât de mult ai încerca, este imposibil să oprești pătrunderea acelor particule minuscule enervante. Mai mult, statisticile arată că în gospodărie se acumulează anual în jur de 18 kilograme de praf. 

Din păcate, o parte din el va ajunge în interiorul televizorului. În cazul în care se acumulează o cantitate mai mare, este posibil să se cauzeze eșecul acesteia, în primul rând unui scurtcircuit sau o deteriorare a calității imaginii. 

Aer comprimat

Prin urmare, este important să curățați din când în când interiorul cu ajutorul aerului comprimat.

Primul pas este același ca atunci când curățați ecranul - deconectați dispozitivul. Apoi întoarceți televizorul, astfel încât să puteți vedea orificiile de ventilație și să suflați aer comprimat din cutie peste ele. Nu împingeți duza de aer comprimat în interiorul orificiilor de ventilație, deoarece fluxul de aer poate deteriora componentele din interiorul televizorului dacă duza se apropie prea mult.

Continuați până când praful este suflat din interiorul televizorului.

Și gata, televizorul este curat! Aceste două acțiuni nu durează mai mult de câteva minute și pot ajuta foarte mult funcționarea dispozitivului și pot prelungi durata de viață a acestuia.

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Captura Youtube

Alin Oprea a dezvăluit povestea emoționantă din spatele piesei "Atât de Singur"

Sursa: captură Youtube DC NEWS

Horoscop 13 mai 2024. Ce zodii au parte de proiecte noi /video

Sursa: captură Youtube TVR

Moare sau nu moare regele? Victor Rebengiuc: "Nu am nimic special"

Captura Youtube

Victoria la Eurovision 2024: Nemo susține introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția

Sursa: captură Youtube Xtra Night Show

Cream se topește din nou după o fostă iubire. Unde s-a mutat artista? /video

Sursa: Freepik

Dorul, sentiment românesc. De ce nu putem traduce termenul în alte limbi


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel