O destinație ideală de a-ți petrece vacanța de vară. Cândva era în România Mare...
Autor: , Andrei Itu | Dată: 01 aug 2022, 23:30
Litoralul Mării Negre din Bulgaria, mai exact Stațiunea Balcic, micul paradis al României Mari, poate să fie o destinație ideală de a-ți petrece vacanța de vară.

Balcic, Bulgaria, cândva în România Mare...

Am ales să îmi petrec concediul în orașul Balcic, Bulgaria, situat pe ţărmul Mării Negre, la o distanţă de  la circa 60 de km de Vama Veche. Pentru că Balcic este în apropiere de staţiunea Albena și de orașul Kavarna, le-am vizitat și pe acestea din urmă.

Dar să rămânem la Balcic, un oraș care între 1913 și 1940 aparținea de Regatul României împreună cu restul Dobrogei de Sud. În anul 1940, când România Mare a fost fărămițată, Cadrilaterul (inclusiv Balcicul) a trecut la bulgari.

Grădina Botanica și Castelul Reginei Maria din Balcic, cele mai atractive puncte de interes turistic

Balcic are o plajă foarte mică, îngustă, astfel că cele mai atractive puncte de interes turistic sunt Grădina Botanică și Castelul Reginei Maria, care sunt situate la câțiva pași de Marea Neagră. În Grădina Botanică vizitatorii pot vedea plante unice, de pe tot globul. Lângă aceasta se afla și Castelul Reginei Maria, care a fost reședința Majestății sale pentru o scurtă perioadă. Construit de regele Ferdinand al României pentru soția sa, Maria, a fost finalizat în 1926.

Construcția este mică, de dimensiunile unei vile de vacanță. Cu toate acestea, merită vizitat atât pentru arhitectura sa, cât și pentru o vedere superbă către mare.

Pe lângă Balcic, am vizitat alte stațiuni din apropiere, precum stațiunea Albena, Capul Kaliakra, Tyulenovo sau Rusalka. Pentru plajă, cel mai mult mi-a plăcut Albena, atât pentru peisaj, nisip, dar și prețuri.

Vederi din Tyulenovo

Dacă mergeți în Bulgaria, nu trebuie să ratați Capul Kaliakra, aflat la doar 80 de km de Constanța. Este un monument al naturii din Dobrogea de sud (Cadrilater), format dintr-o cetate medievală și o rezervație naturală. Istoria acestui loc, precum și peisajul sunt absolut fascinante.

Capul Kaliakra

Articole similare

Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta specială de sărbătoare

De Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, poți prepara o...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.