O destinație ideală de a-ți petrece vacanța de vară. Cândva era în România Mare...
Autor: , Andrei Itu | Dată: 01 aug 2022, 23:30
Litoralul Mării Negre din Bulgaria, mai exact Stațiunea Balcic, micul paradis al României Mari, poate să fie o destinație ideală de a-ți petrece vacanța de vară.

Balcic, Bulgaria, cândva în România Mare...

Am ales să îmi petrec concediul în orașul Balcic, Bulgaria, situat pe ţărmul Mării Negre, la o distanţă de  la circa 60 de km de Vama Veche. Pentru că Balcic este în apropiere de staţiunea Albena și de orașul Kavarna, le-am vizitat și pe acestea din urmă.

Dar să rămânem la Balcic, un oraș care între 1913 și 1940 aparținea de Regatul României împreună cu restul Dobrogei de Sud. În anul 1940, când România Mare a fost fărămițată, Cadrilaterul (inclusiv Balcicul) a trecut la bulgari.

Grădina Botanica și Castelul Reginei Maria din Balcic, cele mai atractive puncte de interes turistic

Balcic are o plajă foarte mică, îngustă, astfel că cele mai atractive puncte de interes turistic sunt Grădina Botanică și Castelul Reginei Maria, care sunt situate la câțiva pași de Marea Neagră. În Grădina Botanică vizitatorii pot vedea plante unice, de pe tot globul. Lângă aceasta se afla și Castelul Reginei Maria, care a fost reședința Majestății sale pentru o scurtă perioadă. Construit de regele Ferdinand al României pentru soția sa, Maria, a fost finalizat în 1926.

Construcția este mică, de dimensiunile unei vile de vacanță. Cu toate acestea, merită vizitat atât pentru arhitectura sa, cât și pentru o vedere superbă către mare.

Pe lângă Balcic, am vizitat alte stațiuni din apropiere, precum stațiunea Albena, Capul Kaliakra, Tyulenovo sau Rusalka. Pentru plajă, cel mai mult mi-a plăcut Albena, atât pentru peisaj, nisip, dar și prețuri.

Vederi din Tyulenovo

Dacă mergeți în Bulgaria, nu trebuie să ratați Capul Kaliakra, aflat la doar 80 de km de Constanța. Este un monument al naturii din Dobrogea de sud (Cadrilater), format dintr-o cetate medievală și o rezervație naturală. Istoria acestui loc, precum și peisajul sunt absolut fascinante.

Capul Kaliakra

Articole similare

Horoscop DRAGOSTE: 8 august. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscopul de dragoste pentru toate semnele zodiacale,...


Top citite
arhiva personală

Temperatura la care ar trebui să pui aerul condiționat al mașinii pentru a evita creșterea cu 20% a consumului de combustibil

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Gemeni, Taur, Berbec, Rac, Leu, Scorpion, Balanță, Săgetător. Despărțire, noi idei, furie, sprijin

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Balanță, Leu, Fecioară, Scorpion. Apar oameni din trecut, probleme la job

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Badea

Mircea Badea a plecat în vacanță. Ce destinație a ales

Carmen Brumă și Mircea Badea

Fază tare cu Carmen Brumă în vacanță. Iată unde este Mircea Badea după ce a apărut știrea că vedeta a plecat cu o persoană misterioasă


Cele mai noi articole

China lansează exerciții de „blocadă” în jurul Taiwanului

Republica Populară Chineză va continua exercițiile...