O doză de Cola pentru 63 de lei. Insula unde prețurile au explodat
Autor: Andreea Ditcov
Data actualizării:
Data publicării:
Pe o celebră insulă europeană se practică în prezent prețuri care îi țin la distanță pe unii turiști sezonieri. 

La un restaurant de pe litoralul iberic un burger costă 30 de euro. Un șezlong mare la un club de lux amplasat pe plajă poate costa 500 de euro în august. Și o masă la un club de noapte ”VIP” poate ajunge la alte mii de euro. Deși Spania este în general considerată o destinație de călătorie cu prețuri rezonabile, insula spaniolă Ibiza a fost de mult cunoscută ca un loc pentru cheltuit sume mari de bani. 

”Prețurile sunt o prostie”, a spus Ben Pundole, un consultant al unui hotel de lux și vizitator de multă vreme în Ibiza, într-un e-mail către CNBC. ”După 23 de ani petrecuți în New York, pot compara insula doar cu Hamptons în apogeul sezonului.”

Cu toate acestea, vizitatorii Ibiza sunt fericiți să cheltuiască din ce în ce mai mult, a spus Pundole.

”Ibiza este foarte scumpă, a fost întotdeauna scumpă”, a spus el. ”Dar oamenii sunt dispuși să plătească.”

Prețurile sunt în permanentă creștere

În timp ce hipioții au fost atrași de Ibiza pentru atmosfera sa ”magnetică” ceelbră în anii 1960, britanicul-australianul Tony Pike a fost cel care a pus insula pe hartă când a deschis Hotelul Pikes, acum cunoscut sub numele de Pikes Ibiza, în 1980. Micul hotelul a transformat o moșie veche de 500 de ani de pe dealuri într-un paradis pentru petreceri. Prietenii bogați și celebri ai lui Pike, cum ar fi Freddie Mercury, George Michael și Kylie Minogue, au stat la hotel - și este încă un loc care atrage mulțimi către camerele, restaurantul și ringul de dans.

În anii 1980 au apărut și cluburi precum Amnesia, Space (acum Hi Ibiza) și Pacha, acesta din urmă cerând în prezent 13 euro pentru o doză obișnuită de Coca-Cola. De atunci s-au deschis mai multe cluburi, inclusiv Ushuaia, care a fost numit al treilea cel mai bun club din lume în 2019 de către Asociația Internațională pentru Viața de Noapte.

Restaurantele, cluburile, cazările și taxiurile și-au crescut semnificativ prețurile în acest an, a spus Pundole.

”Este o insulă, este sezonieră, afacerile recuperează doi ani de venituri pierdute, există probleme cu lanțul de aprovizionare și cererea reținută este enormă”, a spus el.

Într-adevăr, numărul turiștilor care vizitează Insulele Baleare a crescut cu 300% de la an la an în mai, potrivit Institutului Național de Statistică din Spania.

O excursie de o săptămână începe de la 6.100 de lire

Reputația insulei Ibiza ca destinație de lux a evoluat în câteva decenii, a declarat Carolyn Addison pentru specialistul în călătorii de lux Black Tomato. ”Are acest tip de farmec consacrat. Deci, există o mulțime de oferte care sunt scumpe”, a spus aceasta la CNBC la telefon.

”Trebuie să urmărești fenomenul începând din anii ’60, când a existat o astfel de mulțime de hippie care s-a disipat”, a spus Addison. ”Pe măsură ce acea mulțime a îmbătrânit, s-a îmbogățit și s-a stabilit în cadrul unei familii, acest lucru a definit insula într-un mod nou.”

O excursie de șase nopți organizată de Black Tomato începe de la aproximativ 6.100 de lire sterline de persoană, incluzând cazarea, micul dejun și un charter iaht privat de o zi. Prețul exclude zborurile către insulă.


Articole similare

Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel