Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
NASA a lansat o nouă misiune. O echipă de cercetători va studia îndeaproape atmosfera dinamică a Pământului, în special norii de gheață care se formează la altitudini mari în regiunile tropicale și subtropicale. Oamenii de ştiinţă se vor folosi de un instrument special numit PoISIR – Polarized Submillimeter Ice-Cloud Radiometer (Radiometru Submilimetric Polarizat pentru Nori de Gheață) cu ajutorul căruia vor încerca să determine cum și de ce se schimbă pe parcursul zilei.
Investigația va viza doi sateliți identici CubeSats, fiecare cu o înălțime de puțin peste 30 de metri, care vor orbita separat pe parcursul a trei până la nouă ore. Aceste două noi instrumente vor ţine sub observaţie ciclul zilnic al conținutului de gheață al norilor, potrivit Phys.org.
„Studierea norilor de gheață este crucială pentru îmbunătățirea previziunilor climatice, iar aceasta va fi prima dată când putem studia norii de gheață la un nivel atât de profund. Fiecare misiune NASA este aleasă cu grijă pentru a înțelege mai bine planeta noastră”, a declarat Nicola Fox, administrator asociat al Direcției Misiunilor Științifice de la sediul NASA din Washington, SUA.
Radiometrul este un instrument de tip Earth Venture cu un obiectiv de cercetare specific, care, de regulă, se transportă împreună cu o altă misiune sau cu un satelit comercial pentru a reduce costurile de lansare.
Studierea comportamentului norilor de gheață va ajuta la înțelegerea schimbărilor de pe planetă.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Iată de ce octombrie este...
Otis Redding, cântărețul de...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...