O piață din Paris va purta numele George Enescu. ”Superb omagiu adus compozitorului român”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
O piaţă din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu, a anunţat vineri pe Twitter primarul adjunct al oraşului, Laurence Patrice.

'Mă bucur că Consiliul Primăriei din Paris a votat propunerea pe care am făcut-o împreună cu Delphine Bürkli (primar al arondismentului 9, n.red.), în semn de omagiu faţă de virtuosul compozitor român George Enescu. O piaţă îi va purta astfel numele în arondismentul al nouălea, pe care îl iubea atât de mult. A fost unul dintre acei mari artişti europeni deveniţi parizieni iluştri, a scris Laurence Patrice pe Twitter.


Decizia, salutată de ambasadorul României la Paris



În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu - este locul în care compozitorul şi violonistul roman şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni, a scris Luca Niculescu vineri pe Facebook.

Decizia primăriei Parisului încheie Anul Enescu, care marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea compozitorului român şi care, sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a cuprins o serie de evenimente omagiale printre care: prezenţa Orchestrei Naţionale a Franţei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu şi montarea operei Oedip la Opera Bastille, a mai scris ambasadorul României la Paris pe pagina sa de Facebook.

Revelion fără artificii în Paris

Primăria Parisului a anulat spectacolul de artificii de Anul Nou şi festivităţile programate cu această ocazie pe Champs Elysees, în acord cu noile reguli ale autorităţilor franceze pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, informează Reuters, citând BFM TV.

Premierul francez Jean Castex a declarat vineri că petrecerile publice de mari dimensiuni şi focurile de artificii vor fi interzise în noaptea de Anul Nou şi a recomandat locuitorilor - chiar dacă sunt vaccinaţi - să îşi facă un test pentru depistarea COVID-19 înainte de a se aduna la petrecerile de sfârşit de an.

Cea mai recentă rată medie a incidenţei - pe o perioadă de şapte zile - este de 515 la 100.000 de locuitori, însă în unele zone ale ţării a fost înregistrat un număr considerabil mai mare de infectări, potrivit DPA.

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Captura Instagram

Corsetul extrem al lui Kim Kardashian de la Met Gala este pe cât de periculos, pe atât de spectaculos

Sursa: captură Youtube Tenacious D

Piesa zilei: Tribute | Tenacious D

Inteligența artificială

Marea Britanie, amenințată de preluarea de către inteligența artificială, în ciuda calificărilor sale "bine echipate", afirmă experții

Sursa: captură video Youtube Jamila

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Regretata Amy Winehouse

Amy Winehouse primește postum un premiu BRIT Billion Award

Foto Pexels

Ferrero deschide prima fabrică de ciocolată din America de Nord


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Tribute | Tenacious D

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai hotărât încă, Radio...

Amy Winehouse primește postum un premiu BRIT Billion Award

Amy Winehouse a fost distinsă postum cu premiul BRIT...

pixel