Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Ingrediente
- 5 ouă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de coriandru verde
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de ceapă verde
- sare
- piper
- o lingură de ulei
- câteva fire de şofran, opţional
Cum se prepară
Bateţi bine ouăle cu sare şi piper. Adăugaţi ierburile şi ceapa, apoi amestecaţi-le până se încorporează bine în compoziţie. Dacă se foloseşte şi şofran, se zdrobeşte cu un pistil şi se adaugă la compoziţie, scrie carteaderetete.ro.
Încingeţi o tigaie în care aţi pus uleiul, apoi turnaţi în ea amestecul de ouă cu ierburi şi ceapă. Puneţi capac peste tigaie şi coaceţi timp de 20 de minute la foc mic spre mediu.
După ce au trecut cele 20 de minute, întoarceţi omleta, puneţi din nou capacul şi mai coaceţi pentru încă douăzeci de minute sau până când e coaptă. Vă puteţi folosi de o farfurie pentru a o întoarce sau o puteţi tăia în patru bucăţi şi le întoarceţi pe fiecare în parte. Se serveşte atât caldă, cât şi rece, alături de orez basmati şi o salată iraniană.
Citește și:
Cel mai sănătos mic dejun. Ce trebuie să mâncăm, toamna, de dimineață
Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat în ştiinţe medicale, scrie Rador, citând Gazeta.
În lunile gri de toamnă, alimentele ar trebui să îmbunătăţească starea de spirit şi să ofere organismului energia necesară. Prin urmare, micul dejun ideal de toamnă ar trebui să fie compus din legume proaspete şi proteine.
Dimineaţa, puteţi mânca o salată de fructe sau de legume. Este recomandabil să folosiţi diferite tipuri de fructe, legume şi plante. Puteţi face o salată grecească. Puteţi face o salată de fructe: adăugaţi portocale, mere, banane, pere şi asezonaţi cu iaurt, a specificat nutriţionistul.
Este sănătos să adăugaţi brânză de vaci sau ouă lângă legume. Este indicat să evitaţi alimentele grele şi grase care dau o senzaţie temporară de plenitudine, iar persoana care le consumă se va simţi letargică şi obosită şi va dori să doarmă, a menţionat expertul, care a avertizat că utilizarea uleiului de in pe stomacul gol este periculoasă.
BONUS: Omletă olandeză pe lipie cu cremă de brânză și rosii cherry. Rețeta senzațională pentru micul dejun
Ingrediente
- 1 lipie
- 2 ouă
- ceapă
- 1 ardei
- 1 legătura pătrunjel
- 50 gr cremă de brânză
- 2 roşii Cherry
- 3 linguriţe ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit sare
- 1 vârf de cuţit piper negru
Cum se prepară
Curăţăm şi tăiem ceapa în două bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele trei linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibi, scrie gatesc.ro.
Între timp, tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapa semicălită. Ceapa se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi, după cele 10 minute, adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine, până când se formează cubuleţe din omletă.
Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omleta şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în două bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...