Papagali învăţaţi de oamenii de ştiinţă să efectueze apeluri video au dezvoltat prietenii la distanţă (studiu)
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite şi Scoţia a învăţat mai mulţi papagali să efectueze apeluri video şi, ca urmare, păsările au dezvoltat relaţii de prietenie la distanţă, relatează UPI.

Echipa de cercetători, compusă din oameni de ştiinţă de la Universitatea Northeastern şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite şi de la Universitatea din Glasgow, a publicat rezultatele unui studiu care a vizat îmbunătăţirea vieţii papagalilor crescuţi pentru companie.

Păsările de companie au învăţat să sune din clopoţel, acţiune în urma căreia un îngrijitor le aducea o tabletă. Papagalii îşi foloseau apoi ciocurile pentru a selecta o fotografie a unei alte păsări pe ecran şi a iniţia astfel un apel video.

În timpul acestor apeluri, papagalii au prezentat comportamente care le imitau pe cele ale păsărilor din sălbăticie, a indicat echipa de oameni de ştiinţă.

"Ceea ce ar face cealaltă pasăre, ar face şi ei, cântând", a declarat pentru postul WHDH-TV Jennifer Cunha, specialistă în comportamentul papagalilor la Universitatea Northeastern. "Aşadar, am văzut o mulţime de comportamente naturale între cele două păsări, chiar dacă între ele exista un paravan", a adăugat ea.

Potrivit cercetătorilor, papagalii au început să dezvolte relaţii de prietenie prin intermediul apelurilor video, dând dovadă de anumite preferinţe, efectuând în mod repetat apeluri video aceloraşi companioni la distanţă. "Au început să apară nişte dinamici sociale puternice", a declarat Rebecca Kleinberger, profesoară la aceeaşi universitate pentru Northeastern Global News.

Studiul sugerează că apelurile video între papagali crescuţi pentru companie pot îmbunătăţi comportamentul şi viaţa acestora, în special în cazul exemplarelor care sunt singurele păsări din locuinţă.

"Când sunt ţinuţi ca animale de companie, de foarte multe ori sunt singura pasăre din gospodărie", a declarat Kleinberger pentru postul CBC Radio. "Ei nu au posibilitatea să-şi dezvolte propria identitate de specie", a explicat cercetătoarea. 

Articole similare

Tartă cu cireșe. Rețeta de sezon

Este sezonul cireșelor! Așa că nu poți să ratezi ocazia de a prepara o...

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...


Top citite
Sursa: Freepik

Luna Plină în Săgetător: Zodiile afectate și cum să facă față provocărilor /video

Foto: Pixabay

Substanțele chimice care se găsesc în unele produse lactate

FOTO: Instagram, @britneyspears

Britney Spears își revine după accidentare și dezvăluie detalii despre o vacanță sălbatică în Mexic /video

Captura Youtube

Care este numele real al artistului Tavi Colen

Captura Facebook

Slash: Guns N' Roses "încearcă" să facă un nou album

Sursa: captură Youtube Leo Messi

Șervețelul istoric pe care Barcelona a semnat cu Messi se vinde la licitație pentru 762.400 de lire sterline


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Apple reduce prețurile la iPhone-uri în China

Apple a lansat o campanie agresivă de reduceri pe...

pixel