Locurile din casa ta care sunt cele mai predispuse la MUCEGAI
Autor: Andreea Cercel
Data actualizării:
Data publicării:
Există un loc în casa ta, în care mucegaiul se poate instala foarte ușor.

Primăvara a sosit oficial, iar pentru mulți dintre noi, asta înseamnă că este timpul să ne punem mănușile și să luăm materialele de curățenie. Totuși, curățenia de primăvară nu ar trebui să implice doar frecarea fiecărui colțișor și crăpătură. Pentru a asigura o casă curată și sigură, ar trebui să adăugăm și curățarea mucegaiului pe lista noastră de verificare de sezon. În ceea ce privește singurul loc pe care ar trebui să îl inspectezi întotdeauna primul, la acest capitol, acesta trebuie să fie baia.

De ce în baie? 

Sporii de mucegai au nevoie de două componente principale pentru a se dezvolta: hrană și umiditate. Când vine vorba de băile noastre, ambele pot fi din abundență, dacă nu luăm măsuri pentru a le elimina. Aceste încăperi pot avea o mulțime de opțiuni de hrană pentru mucegai, sub formă de praf, celule de piele și alte particule organice. În ceea ce privește umiditatea, aceasta se află în duș, cadă, chiuvetă și toaletă.

Topul locurilor în care trebuie să cauți mucegaiul în baie

1. În rezervorul toaletei

Acesta este unul dintre trucurile recomande, atunci când vine vorba de verificarea mucegaiului și durează doar 30 de secunde. Tot ce trebuie să faci este să te apropii, să ridici capacul și să arunci o privire în interiorul rezervorului și în interiorul capacului propriu-zis. Dacă există mucegai, ar putea indica o problemă mai mare și în altă parte a casei. 

2. Sub chiuvetă

Nu ne ocupăm adesea de partea de dedesubt a chiuvetelor noastre - astfel încât, în cazul unei mici scurgeri, mucegaiul ar putea crește acolo. Unele mucegaiuri trec neobservate timp de ani de zile, permițând problemei să crească, să se răspândească în toată casa și să afecteze sănătatea celor expuși. 

Pentru a evita acest lucru, ia o lanternă și uită-te cu atenție pe întregul spațiu de sub chiuveta sau chiuvetele din baie. 

3. Pe chitul de la cadă/duș

Chitul poate deveni cu ușurință un adăpost pentru mucegai. Deoarece chitul devine semi-poros în timp, particulele organice și apa își pot face loc în interior, creând mediul perfect pentru ca mucegaiul să se dezvolte. Uneori, acel mucegai poate ajunge să își răspândească rădăcinile până la peretele din spatele chitului, creând o problemă și mai mare de contaminare. 

De asemenea, verifică orice problemă care ar putea duce la creștere. Plăcile nealiniate, chitul îmbătrânit, lipsa de curățare și practicile proaste de chituire pot permite apariția oportunităților de mucegai. 

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...


Top citite
Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: Freepik

Tariful bancurilor, pe spatele scaunului! Un șofer cu umor /foto în articol

Sursa: captură Youtube HappyFishTV

Poate redeveni România relevantă la Eurovision? Mihai Trăistariu: "Delia, Andra sau Loredana ar face furori"

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Sursa: captură Youtube La Măruță

Saveta Bogdan, reacție furibundă după câștigarea Eurovision 2024 de către Nemo

Sursa: Europolisfest

Poate reveni Sulina la gloria de odinioară? Parastasul Piraților Nepomeniți, un festival dedicat oamenilor care iubesc Delta Dunării


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel