Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Programul va cuprinde Simfonia nr. 34, în do major, KV338 de Wolfgang Amadeus Mozart, Variaţiuni simfonice pentru pian şi orchestră de Cesar Franck, Simfonia nr. 4, în si bemol major, op. 60 de Ludwig van Beethoven. Vincent Larderet va interpreta la pian lucrarea concertantă a lui Cesar Franck, care a avut prima audiţie pe 1 mai 1886.
Vincent Larderet, onorat cu prestigiosul titlu de "Artist Steinway", a atras recunoaşterea internaţională datorită intensităţii concertelor şi a înregistrărilor sale. Apreciat drept un "pianist fascinant" (MusicWeb International, Marea Britanie) pentru "interpretarea sa foarte lirică" (revista "Crescendo", Belgia) şi pentru sunetul "multi-timbral" (Fanfare, SUA), Larderet "face pianul egal cu o orchestră" (Classica, Franţa) printr-o gamă largă de "culori pianistice impresionante" (Piano News, Germania).
Nominalizat la "International Classical Music Awards" şi la "Classical Revelation" de câştigătorul Adami la Midem în Cannes, Larderet este considerat unul dintre cei mai importanţi pianişti francezi ai generaţiei sale.
A absolvit Conservatorul Naţional de Muzică din Rueil Malmaison, unde a câştigat "Premiul pentru Virtuozitate" şi s-a perfecţionat la Musikhochschule din Lubeck în Germania, la clasa lui Bruno-Leonardo Gelber. În acelaşi timp, Larderet a fost laureat la mai multe concursuri internaţionale de pian - Maria Canals din Barcelona, A.M.A. Calabria (în Italia) şi Brest (Franţa). De asemenea, a fost laureat al "Fundaţiei Orpheum pentru promovarea tinerilor solişti" din Elveţia. A concertat în întreaga lume în săli prestigioase, precum Tonhalle din Zurich, Palau de la Musica din Barcelona, Leipzig Gewandhaus, Washington Kennedy Center, Hong Kong Cultural Center, Tokyo Toppan Hall & Hakuju Hall.
Stefanos Tsialis este dirijor permanent invitat al Orchestrei de Stat din Atena, unde a ocupat funcţia de dirijor principal şi director artistic din 2014 până în 2020. În timpul mandatului său de şase ani, numărul de spectatori a crescut cu peste 60%. A colaborat cu muzicieni de calibru, precum Vladimir Fedoseyev, Vladimir Ashkenazy, Christoph Eschenbach, Martha Argerich, Leonidas Kavakos, Maxim Vengerov şi Elisabeth Leonskaja, care au onorat invitaţiile la Atena de mai multe ori. Îmbunătăţirea calităţii orchestrei din Atena a dus, de asemenea, la difuzarea mai multor concerte la Deutschlandfunk Kultur şi la invitarea în mod regulat a acesteia în festivaluri internaţionale prestigioase.
Biletele costă 110 lei la categoria I şi 100 de lei la categoria a II-a. Pot fi procurate de la Casa de Bilete a Ateneului Român, de marţi până vineri, în intervalul orar 12,00 - 19,00, unde plata se face doar în numerar ori online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secţiunea "Calendar".
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Iată de ce octombrie este...
Otis Redding, cântărețul de...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...
Cântăreţul Stromae a fost...
Bitcoin a stabilit un nou...