Pink Floyd, prima piesă după 28 de ani, împreună cu un artist ucrainean. David Gilmour: Am simțit furia acestui act josnic
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Pink Floyd a lansat pe 07 aprilie un nou single, care susține cauza ucrainenilor și se intitulează "Hey, Hey, Rise Up!".

Aceasta este prima compoziție a legendarei trupe din ultimii 28 de ani, de la „The Division Bell” din 1994 și prima lansare de la „The Endless River” din 2014.

David Gilmour și Nick Mason cântă această piesă alături de basistul Guy Pratt, de Nitin Sawhney la clape.

Vocea este asigurată de artistul ucrainean Andriy Hlivniuc din trupa Boombox, devenit celebru după ce s-a înrolat în trupele de apărate teritorială și a postat un clip video cu el cântând în Piața Sofiivska din Kiev.

Melodia a fost înregistrată pe 30 martie, iar vocea lui Andriy Hlivniuc a fost preluată dintr-o postare de pe Instagram.

Iată înregistrarea făcută de artist în primele zile ale războiului, în Piața Sofiivska din Kiev:

Cântecul, intitulat "Oh, The Red Viburnum In The Meadow", este un cântec de protest scris în timpul Primului Război Mondial și a fost folosit luna trecută pentru a protesta împotriva invaziei din Ucraina.

Pink Floyd au ales să împrumute ultimele cuvinte din acest cântec pentru titlul lor.

"Ca mulți alții, am simțit furia și frustrarea acestui act josnic, al unei țări independente, pașnice și democratice invadată și asasinată de una dintre cele mai importante puteri ale lumii", Chitaristul David Gilmour, a explicat David Gilmore, ai cărui noră și nepoți se află în Ucraina.

Gilmour explică cum a ajuns să îl cunoască pe Andriy și trupa sa Boombox:

"În 2015 am cântat la Koko din Londra pentru a susține Belarus Free Theatre, ai cărui membri fuseseră încarcerați. Pussy Riot și trupa ucraineană Boombox au fost, de asemenea, pe afiș. Aceștia din urmă trebuiau să susțină propriul concert, dar solistul lor, Andrei, nu a putut ajunge la timp din cauza unor probleme cu pașaportul. Așa că restul trupei a cântat cu mine. Am cântat "Wish You Were Here" pentru Andrei în acea seară. Recent, am auzit că a părăsit turneul american cu Boombox pentru a se întoarce în Ucraina și a se alătura apărării. Apoi am văzut acest videoclip uimitor pe Instagram, în care el se afla într-o piață din Kiev, cu o frumoasă biserică cu boltă aurită în fundal și cânta într-un oraș tăcut, fără trafic din cauza războiului. Acel moment puternic m-a făcut să vreau să adaug muzică."

În timp ce compunea muzica pentru acest cântec, David Gilmour a reușit să ia legătura cu Andriy, aflat într-un spital din Kiev. Andriy se refăcea după o rană de mortier: "I-am cântat o parte din cântec la telefon și mi-a dat voie. Sper că vom face ceva împreună în viitor”.

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: Freepik

Tariful bancurilor, pe spatele scaunului! Un șofer cu umor /foto în articol

Sursa: captură Youtube HappyFishTV

Poate redeveni România relevantă la Eurovision? Mihai Trăistariu: "Delia, Andra sau Loredana ar face furori"

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Sursa: captură Youtube La Măruță

Saveta Bogdan, reacție furibundă după câștigarea Eurovision 2024 de către Nemo

Sursa: Europolisfest

Poate reveni Sulina la gloria de odinioară? Parastasul Piraților Nepomeniți, un festival dedicat oamenilor care iubesc Delta Dunării


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel