Pizza napoletană - Un clasic atemporal celebrat la nivel mondial. Care este secretul
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Pizza napoletană, renumită pentru ingredientele sale simple, dar deosebit de rafinate, rămâne un clasic culinar atemporal. Cu o crustă ușor arsă, roșii savuroase, mozzarella cremoasă și busuioc proaspăt, exemplifică perfect zicala „mai puțin înseamnă mai mult”.

Cu o tradiție de trei secole, pizza din Napoli nu este doar un aliment popular, ci și o parte integrantă a istoriei bogate a orașului. Creată inițial pentru a oferi o masă rapidă și accesibilă celor mai puțin înstăriți, a devenit un simbol al orașului Napoli, scrie euronews.com.

Din 1984, Asociația Verace Pizza Napoletana apără cu fermitate autenticitatea acestui preparat prețios și promovează semnificația sa culturală la nivel mondial.

Săptămâna aceasta, asociația a reunit numeroși membri și profesioniști din industrie din întreaga lume pentru a reexplora rădăcinile gastronomice ale pizzei napoletane și pentru a discuta strategiile de menținere a popularității și succesului acesteia în viitor.

Crearea unei pizza napoletane autentice nu implică niciun ingredient secret, dar necesită utilizarea unor componente specifice și de înaltă calitate pentru toate ingredientele. Această atenție la detalii este esențială pentru a obține statutul mult râvnit de pizza napoletană veritabilă.

Asociația pune, de asemenea, accent pe educație prin școala sa pentru bucătari pizzaioli, unde studenți din întreaga lume învață arta preparării pizzei napoletane autentice. Anul trecut, până la 500 de studenți au urmat cursuri la școală.

Astăzi, există pizzerii napoletane certificate în 58 de țări din întreaga lume. Mai mult, arta de a face pizza napoletană a fost recunoscută pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO din 2017, subliniind semnificația sa culturală și culinară globală.

Articole similare

Concertele de weekend de la RADIODCNEWS

În drum spre mare, spre munte sau oriunde în altă parte,...

Marmeladă de corcoduşe. Cea mai tare rețetă de vară

Vara este perioada delicioaselor corcodușe. Și ce poate...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel