Djokovic poate să mai pună piciorul în Australia mai devreme de trei ani? Oficialii spun că nu va fi simplu, dar că sârbul poate face ceva
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul australian de Interne, Karen Andrews, avertizează că nu va fi simplu pentru Djokovic să se întoarcă în Australia mai devreme de perioada specificată în lege.

Ministrul Andrews a confirmat legea prevede exceptarea de la interzicerea intrării în țară ”în cazul unor circumstanțe convingătoare”, dar că Nole va trebui să prezinte dovezi irefutabile pentru convinge autoritățile să-i permită accesul pe teritoriul australian.

În opinia lui Karen Andrews decizia acceptării lui Novak mai repede nu va fi un proces „ușor sau simplu”.

Potrivit Legii australiene privind migrația, Djokovic nu va mai putea primi viză timp de trei ani, însă normele specifică și anumite excepții, datorate unor circumstanțe excepționale.

Numărului 1 ATP i-a fost refuzată șederea în Australia în urma deciziei definitive a Tribunalului Federal, care a confirmat anularea vizei jucătorului și a năruit astfel speranțele lui Djokovic de a câștiga cel de-al zecelea trofeu la AO.

Ce ar putea face Nole

Ministrul de Interne și-a exprimat unele rezerve cu privire la posibilitatea ca sârbul să mai poată juca la antipozi în viitorii trei ani, după ce autoritățile australiene au decisă să-i anuleze jucătorului de tenis viza de intrare în țară.

„Domnul Djokovic este subiectul unei excluderi de trei ani, care poate fi anulată în circumstanțe convingătoare, dar aceasta nu este o chestiune de astăzi sau de mâine, ci este o chestiune care se va lua în calcul pe viitor”, a declarat doamna Andrews pentru Sky News Australia.

”Persoanelor cărora le-a fost refuzată intrarea în Australia sau cărora le-a fost anulată viza nu le este ușor să intre în țară (mai devreme n.r.); nu va fi un proces ușor sau simplu pentru a obține vreo intrare în Australia”, a spus oficialul.

Întrebată dacă interdicția de trei ani a lui Djokovic va fi anulată dacă acesta va primi vaccinul, ministrul de Interne a spus că guvernul ar lua în considerare noua situație de fapt.

”(Vaccinarea n.r.) ar putea fi un motiv care ar putea fi luat în considerare (...) Dacă ar fi fost vaccinat, ar fi fost un scenariu complet diferit la aeroport, când încerca să intre în Australia”, a mai adăugat Andrews.

Articole similare

Arsenal, lider provizoriu în Premier League

Arsenal Londra a urcat pe primul loc, pentru moment, în...

Conor McGregor își va face mult așteptata revenire în UFC

A fost stabilită o dată pentru mult-așteptata revenire...


Top citite
Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Captura Facebook

Astăzi este ziua Barbrei Streisand! Cântăreața a împlinit 82 de ani

Captura Youtube

La ce a renunțat Feli pentru muzică: O să fie golul inimii mele întotdeauna

Captura Instagram

Kim Kardashian a plimbat câinii Madonnei când era copilă

Foto: Pixabay

Praf saharian peste România. Dr. Beatrice Mahler, avertisment: Ce nu este recomandat în astfel de momente

Președintele SUA, Joe Biden

Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradiții de respectat în Vinerea Mare a Paștelui

În Vinerea Mare, o zi importantă din săptămâna Sfintelor...

pixel