Prăjitura cu ciocolată la micul dejun te ajută să slăbești. Ce spun specialiștii
Autor: Romina Baluta
Data publicării:
Ei bine, visul de a mânca ciocolată la micul dejun se poate întâmpla; de fapt, noi cercetări sugerează că ar trebui să o faci. Deși tot auzim că ciocolata este bună pentru noi, este greu de crezut că ceva atât de delicios și dulce ar trebui să facă parte dintr-o dietă sănătoasă. 

Aparent, să mănânci tort de ciocolată la micul dejun te ajută să slăbești, spune știința. Un studiu al Universității Tel Aviv din Israel a constatat că mâncatul tortului la micul dejun îi ajută pe cei care țin dietă să nu mai slăbească. Pentru studiu, cercetătorii au avut 193 de adulți obezi - jumătate dintre ei au fost repartizați aleatoriu să consume un mic dejun mare, de 600 de calorii, care includea un produs de post, cum ar fi o prăjitură, un tort sau o gogoașă. Cealaltă jumătate dintre participanți a fost sfătuită să mănânce mic dejunuri mici, de 300 de calorii.

Ambele grupuri au consumat același număr de calorii pe zi: 1.600 de calorii pentru bărbați și 1.400 de calorii pentru femei. Grupul care a mâncat micul dejun mare a avut un total de calorii mai mic (300-400) la cină.  După 16 săptămâni de respectare a dietei, ambele grupuri au pierdut aproximativ aceeași cantitate de greutate. Cu toate acestea, în timpul perioadei de urmărire a studiului, li s-a sugerat participanților să continue să urmeze dieta, deși puteau mânca mai multe calorii dacă erau motivați de pofta de mâncare.

Grupul care a luat micul dejun mic s-a îngrășat cu 24 de kilograme, în timp ce grupul care a luat micul dejun mare a pierdut în medie 15 kilograme - dovedind încă o dată că micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă a zilei. Și mai interesant a fost faptul că cei care au mâncat micul dejun mare cu desert au înregistrat niveluri mai scăzute de grelină (un hormon care stimulează pofta de mâncare) și au avut mai puține pofte alimentare decât cei care au mâncat micul dejun fără desert.


Prăjitura cu ciocolată la micul dejun te ajută să slăbești

"De obicei, desertul diminuează pofta de carbohidrați mai târziu în cursul zilei", a declarat autorul principal al studiului, Dr. Daniela Jakubowicz. Dr. Jakubowicz este autoarea bestsellerului "The Big Breakfast Diet" și a declarat: "Când te trezești, creierul tău are nevoie de energie imediat.

Acesta este momentul din zi în care corpul tău transformă alimentele în energie. Mai târziu în cursul zilei, când mănânci, corpul și creierul tău sunt încă în modul de alertă ridicată, economisind energia din alimente ca rezervă de grăsime. Așa te îngrași chiar dacă mănânci mai puțin." Atunci când suntem la dietă, în mod natural, ne este mai foame, nivelul de grelină crește și există o scădere a metabolismului nostru. Un mic dejun copios care include proteine, carbohidrați și ceva dulce poate ajuta la neutralizarea acestor schimbări, astfel încât oamenii să poată rămâne la dietă mai mult timp și să își mențină pierderea în greutate.

Desigur, consumul constant de zahăr rafinat și făină nu este bun pentru nimeni, așa că puteți mânca ocazional o bucată de prăjitură la micul dejun, dar nu vă faceți un obicei din asta. Prăjitura la micul dejun nu numai că vă va ajuta la dietă, dar vă va face să zâmbiți și copilul interior, potrivit yourtango.com 

Articole similare

Vodka infuzată cu meteorit: Prețul și unde o poți găsi

Distileria franceză Pegasus marchează debutul pe piața...

Un studiu avertizează: Evitați alcoolul pe avion

Un studiu recent descurajează consumul de alcool pe...

De ce nu mai ținem minte amintirile din copilărie

Experiențele din copilăria timpurie ne modelează...


Top citite
Captura Instagram

Versurile melodiei pe care Babasha a interpretat-o la concertul Coldplay

Foto: RadioDCNews

Coldplay ziua 2: Chris Martin - Huiduiți-mă + invitat special supraviețuitor Colectiv. Babasha nu a mai fost huiduit

Foto: Agerpres

Despre Babasha, rasism, clasism și societatea românească

Captura tiktok

Răspunsul lui Babasha după huiduielile de la concertul ColdPlay

Captura Facebook

A murit Mark James, compozitorul hitului „Suspicious Minds”

Tradiții de „Înălțarea Domnului”: Ce nu ai voie să faci astăzi/Freepik

Tradiții de „Înălțarea Domnului”: Ce nu ai voie să faci astăzi


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Fanii Taylor Swift provoacă activitate seismică în Edinburgh

Seismologii din Edinburgh au descoperit că fanii Taylor...

A murit Mark James, compozitorul hitului „Suspicious Minds”

Compozitorul american Mark James, cunoscut pentru hituri...

Despre Babasha, rasism, clasism și societatea românească

Muzica e o ființă evolutivă și strict subiectivă.

pixel