Prețul barilului ar putea depăși din nou 100 de dolari, transmit analiștii
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Prețul barilului de petrol ar putea depăși din nou pragul de 100 de dolari, susțin analiștii din domeniu. 

O alianță influentă a unora dintre cei mai puternici producători de petrol din lume ia în considerare cea mai mare reducere a producției de la începutul pandemiei de coronavirus săptămâna aceasta, o mișcare istorică despre care analiștii din energie spun că ar putea împinge prețurile petrolului în sus. Producătorii OPEC și non-OPEC, un grup denumit adesea OPEC+, se vor întâlni miercuri la Viena, Austria, pentru a decide asupra următoarei etape a politicii de producție.

Cartelul petrolier și aliații săi iau în considerare o reducere a producției de peste un milion de barili pe zi, potrivit surselor OPEC+ care au vorbit cu Reuters și CNBC.

„Miniștrii OPEC nu vor veni în Austria pentru prima dată în doi ani să nu facă nimic. Așa că va exista o reducere istorică”, a declarat Dan Pickering, CIO al Pickering Energy Partners, referindu-se la prima întâlnire fizică a grupului din 2020.

Prețul petrolului a crescut la începutul acestei săptămâni

Cu toate acestea, Pickering a spus că se așteaptă că numărul real de barili care ies de pe piață să fie probabil în jur de 500.000, ceea ce „va fi suficient pentru a susține piața pe termen scurt”. Prețul petrolului a crescut cu aproximativ 4% luni dimineață. Barilul Brent, indice de referință internațional, a urcat cu 4% la 88,54 de dolari pe baril, în timp ce U.S. West Texas Intermediate a urcat cu 4,2% pentru a se tranzacționa la 82,83 dolari pe baril.

Stephen Brennock, analist senior la PVM Oil Associates din Londra, a declarat luni că pare să existe un potențial de creștere pentru prețul petrolului, după pierderile masive din septembrie.

„O creștere suplimentară a activității de tranzacționare, împreună cu înăsprirea elementelor fundamentale ale petrolului pe termen scurt, ar putea împinge prețurile petrolului înapoi la 100 de dolari/baril”, a spus Brennock într-o notă de cercetare. „Cei cu o dispoziție optimistă au îndurat o vară dură și se așteaptă la o iarnă de speranțe și așteptări la orizont.”

Reluând acest avertisment al revenirii la 100 de dolari pe baril, analiștii de la Goldman Sachs spun că Brent va atinge trei cifre în următoarele trei luni, înainte de a urca la 105 de dolari ăeste de șase luni. Banca de investiții din SUA se așteaptă ca WTI să crească la 95 de dolari până la sfârșitul anului, înainte de a atinge 100 de dolari în următoarele șase luni.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...


Top citite
Captura Instagram

Adrian elicopter de luptă și Iorga s-au certat cu Selly

Eminem

Eminem anunță un nou album și declară 'The Death of Slim Shady'

Sursă foto: Freepik

Poate iaurtul să reducă riscul de diabet? Iată ce spun experții

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Captura Youtube

Oana Radu a vorbit despre declinul său din muzică: După Vocea României a venit un val și m-a dărâmat

 Foto: Facebook The Family Royal

Palatul Buckingham actualizează în mod regulat planurile de înmormântare. Ce se întâmplă cu Regele Charles


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Zendaya ar putea reveni în industria muzicală „într-o zi"

Zendaya a vorbit despre revenirea ei în industria...

pixel