Problemele de sănătate la care te expui, dacă stai prea mult timp picior peste picior. Medicii trag un semnal de alarmă
Autor: Romina Baluta
Data publicării:
Dacă stați jos în timp ce citiți aceste rânduri, luați o secundă să vă uitați la modul în care stați. Aveți picior peste picior? Dacă da, ar trebui să vă schimbați poziția, deoarece riscați să va expuneți la grave probleme de sănătate. 

 Sandra Gail Frayna, fizioterapeut și fondator al Hudson Premier Physical Therapy & Sports, spune pentru Best Life că a sta cu ambele picioare atingând pământul și cu genunchii apropiați este cel mai bine pentru corpul tău.

Problemele de sănătate la care te expui, dacă stai prea mult picior peste picior

Hipertensiune

Dacă vă încrucișați picioarele, tensiunea arterială poate crește temporar, potrivit lui Sean Ormond, MD, medic certificat în anesteziologie și managementul intervențional al durerii. După cum explică Ormond, acest lucru se poate întâmpla deoarece faptul de a avea picioarele încrucișate pentru o perioadă lungă de timp poate restricționa fluxul sanguin.
"Atunci când vă încrucișați picioarele, sângele trebuie să treacă printr-un canal mai mic și venele pot fi comprimate, ceea ce face ca sângele să se întoarcă mai greu la inimă", explică el.

Cheaguri de sânge

Cu toate acestea, fluxul sanguin restricționat poate avea ca rezultat mai multe probleme decât hipertensiunea arterială. De asemenea, ar putea crește riscul de formare de cheaguri de sânge, potrivit lui Leann Poston, MD, un medic licențiat care lucrează ca expert în sănătate pentru Invigor Medical. "Contracțiile musculare ajută la deplasarea sângelui prin circulația venoasă", spune Poston. "Statul nemișcat, mai ales într-o poziție restrictivă, poate încetini fluxul sanguin, crescând riscul de formare de cheaguri."

Durere cronică

Chiar dacă vă asigurați că stați mereu drept, puteți avea probleme de postură dacă picioarele vă sunt încrucișate în mod constant. "Poziția dezechilibrată poate solicita mușchii și ligamentele din coloana vertebrală, provocând disconfort sau dureri cronice în timp", explică Ormond. Acest lucru vă poate face să dezvoltați dureri de spate, de gât și de umăr, potrivit medicului certificat de consiliu.

Probleme de șold

De asemenea, este posibil să începeți să aveți dureri de șold dacă stați în mod constant picior peste picior - în special dacă le încrucișați la genunchi. Potrivit lui Ormond, această poziție poate pune presiune pe articulațiile șoldului. "Dacă se face în exces, ar putea contribui la anumite afecțiuni ortopedice, cum ar fi durerea de șold sau displazia de șold, în special la persoanele cu afecțiuni preexistente", avertizează el.

Paralizie

În cel mai rău caz, dacă stați cu picioarele încrucișate, riscați să vă pierdeți capacitatea de a vă mișca picioarele. După cum explică Jared Heathman, MD, un medic cu certificat de medicină din Houston, ceva numit "paralizie a picioarelor încrucișate" se poate întâmpla atunci când stați în acest fel pentru perioade lungi de timp. "Acest lucru apare atunci când presiunea este menținută pe un nerv pentru o perioadă suficient de lungă pentru a provoca paralizia acelui nerv", explică el.

Din fericire, paralizia piciorului încrucișat este "adesea temporară", potrivit lui Heathman. Dar totuși, "simptomele pot persista pentru diferite perioade de timp", avertizează el. "Durata în care picioarele încrucișate pot provoca acest lucru este probabil variabilă de la o persoană la alta. Poziționarea și cantitatea de presiune asupra nervului sunt probabil variabile care contribuie."

Articole similare

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Pentru a avea o piele fină, sănătoasă și radiantă, este...

De ce să mănânci ceapă. Beneficii uriașe pentru sănătate

Ceapa este o legumă extrem de nutritivă și versatilă,...

Cum știi că suferi de despresie funcțională

Nu ești în apele tale și totuși poți merge la serviciu...

Ce să faci când ai un atac de panică

Iată câteva sfaturi de la specialiști!


Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel