Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Lămâia a fost folosită, din cele mai vechi timpuri, nu doar în bucătărie, ci și pentru combaterea unor afecțiuni. Fructul citric poate fi folosit în sucuri, deserturi, infuzii și chiar pentru a prepara ulei esențial.
De asemenea, lămâia funcționează ca un antioxidant puternic, care poate preveni activitatea negativă a radicalilor liberi. Uleiul esențial de lămâie elimină toxinele și întârzie îmbătrânirii pielii.
Cum poți combate insomnia prin respirație
Uleiul esențial de lămâie funcționează ca un stimulent astringent, detoxifiant, antiseptic și dezinfectant. În plus, are proprietăți antifungice. De asemenea, uleiul de lămâie luptă cu oboseala, obezitatea, unele tipuri de ciuperci, durerile de stomac.
Pentru toți cei care iubesc parfumul de lămâie, uleiul esențial este cea mai bună soluție pentru a-și spori mirosul plăcut din casă. Prin urmare, te vom învăța cum să faci propriul ulei esențial de lămâie într-un mod simplu și ieftin, pentru care ai nevoie de câteva ingrediente.
De obicei, consumăm pulpa și sucul de lămâie, iar cojile le aruncăm. Cojile de lămâie trebuie folosite, deoarece sunt pline de numeroși compuși benefici.
Iată un mod rapid și ușor de a pregăti ulei esențial de lămâie, pentru a profita de toate beneficiile acestui fruct citric.
Ingrediente:
ulei de măsline (200 ml),
ulei de migdale (200 ml),
6 lămâi fără pesticide sau tratamente speciale (200 grame),
1 borcan de sticlă cu închidere ermetică (cu o capacitate de aproximativ 500 ml)
Coaja se lămâie se taie și se usucă în cuptor, la minimum (50°C), aproximativ 3 ore. Ulterior, pune cojile uscate pe fundul borcanelor și acoperă-le cu cele două uleiuri.
Cojile de lămâie, acoperite de cele două uleiuri, se țin într-un loc uscat și întunecat pentru 50 de zile. Nu uita să amesteci conținutul borcanelor, din când în când. După această perioadă lungă de așteptare, filtrează, printr-o pânză, uleiul obținut.
Uleiul de usturoi, cum să îl prepari și la ce folosește
La final, uleiul se pune în sticle prevazute cu picurătoare, iar, de fiecare data, când vrei să te învălui de aroma de lămâie, folosește aproximativ 5 picături într-un difuzor.
Lămâia nu este renumită doar pentru mirosul și gustul său, ci funcționează și ca un antiseptic puternic. Uleiul esențial de lămâie este sigur pentru utilizare locală și aromaterapie. Cu toate acestea, utilizarea uleiul de lămâie poate crește sensibilitatea pielii la soare.
Prin urmare, cel mai bine este să evitați expunerea la soare după utilizarea acestui ulei. În caz contrar, pot apărea simptome precum roșeața temporară și iritația.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...