Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii
Autor: , Anca Murgoci | Dată: 17 oct 2022, 09:45
Uneori mă întreb cum voci atât de obtuze, așa cum mi se pare mie Cezar Ionașcu, ajung să aibă vizibilitate în spațiul public. Este ireal și revoltător. În opinia mea, unii oameni n-ar trebui să aibă acces să abereze pe Internet, să facă declarații care sunt discriminatorii, care limitează femeia doar la o mașinărie de făcut copii, dar suntem în democrație, așa că liber la inepții!

Delia nu își dorește să aibă copii. Nici eu. Și multe alte femei din secolul ăsta. Și vine „bărbatul” Cezar Ionașcu, croitorașul cel viteaz, cu o mentalitate de Evul Mediu și spune:

„Eu nu vreau femeie ca tine care nu vrea să facă copii”.

Până aici nu este nicio problemă. Nici femeile care nu vor copii nu vor bărbați care cred că o femeie este pe planeta Pământ doar ca să se înmulțească.

Eu, bărbat, am nevoie ca neamul meu să meargă înainte, am nevoie ca tribul meu, în momentul în care îți dau sămânța ca femeie, să se înmulțească, să fie mare, puternic. Noi nu vrem femei ca tine, Delia. Niciunul dintre noi, bărbații, nu vrea femei ca tine”, a mai zis „bărbatul” Cezar Ionașcu care se erijează în masculul suprem care știe ce vor toți bărbații din lume.

„Genul ăsta de idei nici măcar nu îți aparțin. Îți sunt inocultate, ce să faci? Ești nevinovată, ce să faci”, a mai spus Cezar Ionașcu, sugerând practic, subtil, că femeile care nu vor copii sunt proaste, nu gândesc și influențate, probabil, de oculta mondială. 

Spune-i lui Răzvan să fie un pic mai bărbat și să-și dorească urmași pe care ovarele tale poate să-i aducă cumva pe această lume. Hai mai trage o dată, poate tragi câștigător. E total degradant să spui asta ca femeie. Delia, azi ești mai puțin femeie”, a mai zis Cezărel referindu-se la bărbăția soțului Deliei.

Nu facem considerații despre inteligența lui Cezar Ionașcu, dar un om care spune că femeile care nu vor să aibă copii sunt mai puțin femei este o chestiune, repet, de Evul Mediu. Mă și întreb de ce-l bag în seamă pe acest personaj, poate pentru că m-am simțit vizată.

Da, poți să fii femeie completă dacă nu îți dorești copii. Și da, poți să fii „mai” mascul feroce decât Cezar Ionașcu dacă nu vrei să aduci pe lume copii.

Femeile sunt la fel de femei fie că vor să aibă copii, fie că nu vor.

Dar Cezar Ionașcu vrea doar ca femeia să facă copii, nu să aibă păreri. Cel puțin, așa a fost în cazul meu. Mi-a dat block pe Facebook după ce i-am lăsat un comentariu. Acum, că nu vreau să am și copii, sunt practic un rebut.

De altfel, mi se pare că Cezar, scuzați cacofonia bine aleasă, consideră femeia un obiect. Nu este prima dată când are derapaje. Altceva de ce ar considera că un bărbat trebuie să-i plătească totul unei femei? Practic ce vrea Cezărel? Înțeleg că să fim sclave și, dacă ne bate bărbatul, de exemplu, ce facem? Nu putem să-l părăsim pentru că nu avem unde să plecăm, neavând banii noștri „proprii și personali”.

„Bărbatul plătește tot: și chiria, și leasingul, și mâncarea de pe masă, și acoperișul sub care stă, și hainele copilului, și hainele femeii lui, și lenjeria intimă pentru mama copilului lui”, a zis Cezar Ionașcu.

Băi, Cezărele, femeia ar trebui să-și cumpere singură chiloți. Măcar atât poate să facă și ea, nu? Asta este definiția sclaviei femeii față de bărbat. Tot ce îi iese pe gură lui Cezar Ionașcu. Femeile trebuie învățate să fie independente, să plătească și ele în familie, să divorțeze dacă vor, nu să stea doar pentru copii într-o relație toxică.

Cezar, eu sper ca băiatul tău să fie deschis la minte și să nu îți semene. Doamne ajută! De altfel, sunt sigură că băiatul tău va fi mult mai inteligent, nici nu e greu prin comparație, și va respecta femeile.

VEZI ȘI: Academicianul Târgoviște: Cantitatea de mâncare pe care o poți consuma zilnic dacă ești sedentar. Regula de aur cu legumele și carnea

Și pentru că astfel de gândire poate genera chiar și violență în familiile din România, reiau un editorial scris acum ceva vreme:

Cum o ciorbă și un nume de prost îți pot distruge viața. Ați mâncat-o? V-a plăcut? Poate de azi nu vă veți mai atinge de ea

Cum o ciorbă și un nume de prost îți pot distruge viața. 

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. 

În România o femeie este bătută la fiecare 30 secunde. Și știți asta foarte bine. Mulți dintre cei care citiți acum acest text aveți vecine în bloc care iau bătaie de la soții lor și nu faceți nimic pentru a împiedica asta. Și pe-o parte ce să faci? Să te duci la ușa omului și să-i zici: băi, idiotule, nu-ți mai bate nevasta! Nu cred că ar ajuta. Să suni la Poliție? Am sunat eu când taică-miu o transformase pe mama într-un sac de box. Au venit doi idioți, au constatat, au dat o amendă și au plecat. Incidentul s-a repetat până când au divorțat. Dar câți copii fac asta? Câți copii sună la 112 când văd că mamele lor sunt bătute? Se ascund sub masă și plâng până aud ultimul ”ajutor” dintr-o baltă de sânge. Dar cum ar putea să sune la Poliție când sunt înspăimântați de groază? Ăsta e alt subiect. Acum revin la femei.

Bun, dar câte femei, la 40, 50, 60 ani, au puterea să divorțeze? Desigur, mă refer la femeile de rând, fără vreo condiție materială extraordinară, femei care știu că de mâine se trezesc aruncate în stradă, fără nimic? Păi nu prea au curaj să o facă și îndură să le lovească animalele care cândva le-au fost mari iubiri. Și cum să aibă condiție extraordinară dacă singura lor grijă a fost să facă tocană?

Că și vecina mea de bloc, perete în perete, care are vreo 70 de ani, după ce ia bătaie de la animalul ei, trece cu nonșalanță la subiecte de genul: ”Ai băgat ciorba aia în frigider?”. Asta după ce, cu câteva minute înainte, țipă ca din gură de șarpe: ”Ai băut și m-ai bătut toată viața”. Și urlă, și urlă... și procesul se reia seară de seară, cu momente de pauză în care ascultă muzică.

De ce naiba stați să vă bată toată viața? Și de ce cineva ar trebui să fie obligat să le apere pe femeile care stau să fie bătute? De ce trebuie să le apere cineva pe femeile care nu pleacă după prima palmă? Sau după prima înjurătură? Un animal nu va reveni la ceea ce ar trebui să fie un bărbat.

O femeie care toată viața nu s-a preocupat decât să facă tocană pentru animalul ei și care a acceptat să îi pună ăla farfuria în cap pentru că ciorba nu e suficient de sărată, ar trebui să-și asume ce urmează. 

Povestea numelui

Nicio femeie nu ar trebui să se umilească în fața bărbaților. Dar atâta timp cât noi încă trăim în epoca în care femeile, când se căsătoresc, iau numele soților, nu cred că e cazul să avem așteptări prea mari. Chiar. De ce nu ne oripilăm că o femeie, după ce se mărită, trebuie să ia numele bărbatului? Care e faza? De ce trebuie să devină proprietatea lui Gigel? Desigur, nu e obligatoriu ca o femeie să ia numele bărbatului, dar femeia acceptă multe rahaturi. De ce n-ar merge încă unul? Renunță la tot de dragul animalului pe care l-a ales să fie tatăl copiilor ei și care, de cele mai multe ori, ajunge să o bată până îi sar ochii. Dar ce contează? Măcar pe stradă, când ies, dau bine. Vânătăile se ascund ușor. Pe stradă sunt doamna și domnul. În casă sunt doar cu ”ba pe-a mă-tii” în gură.

Dragi femei, până mamele își vor educa băieții să devină bărbați, reparați ceva la voi. Învățați și munciți astfel încât să nu depindeți de dobitoci și să așteptați să vă salveze vecinii.

Dragi femei, începeți de la nume. Nu mai renunțați la numele voastre! De ce trebuie să vă cheme după bărbat în secolul XXI? Nu mai acceptați să fiți proprietățile bărbaților, nu mai acceptați să vă răstoarne masa în cap că nu ați pus voi suficientă sare în ciorbă. Sau mă rog, dacă acceptați, nu vă mai mirați că luați bătaie. La divorț, oricum vă cere numele înapoi. 

Și nu mai acceptați să le faceți mâncare. Că nu mai sunteți sclave. Dar știu că nici să-i lăsați să moară de foame nu e prea creștinește. Încercați să le instalați aplicația Glovo. Mai departe, cum știu să vă bată, poate se descurcă să și tasteze să le vină ciorba acasă. Sau trimiteți-i la mamele lor. Pentru ciorbă.

ACEST ARTICOL REPREZINTĂ O OPINIE.

VEZI ȘI: Vă vine să credeți că Mironov are 80 de ani?! Care este secretul longevității

Articole similare

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5 pașapoarte

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5...


Top citite
Captură foto YouTube podcast Horia Brenciu

Gina Pistol: Florin Călinescu nu m-a plăcut. De câte ori am frecat podelele si am spălat geamurile

Foto: Agerpres

Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu de Crăciun și Revelion. Nepoata lor, dezvăluire: Dacă lipseau era vai şi-amar!

Ateneul Român

De ce Ateneul Român este rotund

Foto: Instagram/NetiSandu

Neti Sandu, agresată pe stradă, în văzul lumii: „A vrut să vadă dacă se smulge peruca”

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace / Foto: Facebook

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace

Denise Rifai, despre zvonurile legate de Dan Bittman: Este un bărbat minunat


Cele mai noi articole