Resturile alimentare care te scapă de kilogramele în plus
Autor: Monika Baciu
Data publicării:
Resturile unui fruct te pot scăpa de kilogramele nedorite.

Frunzele de ananas au fost studiate de oamenii de știință de la Universitatea Națională din Singapore. Rezultatele studiului arată că frunzele de ananas ar putea fi folosite pentru a absoarbe compușii grași din alimentele pe care le mâncăm.

Frunzele de ananas conțin un hidrogel care poate fi folosit pentru a absorbi grăsimile dăunătoare din alimentele consumate recent în sistemul nostru digestiv.

Pulbere sau biscuiți din frunzele de ananas

Pentru noul studiu – condus de profesorii asociati Duong Hai-Minh si Phan Toan Thang – cercetatorii de la Universitatea Nationala din Singapore au inceput prin uscarea si macinarea frunzelor de ananas care au fost obtinute ca deseuri agricole.

Când pulberea rezultată a fost testată într-un sistem bazat pe laborator care a simulat mediul acid al tractului digestiv uman, sa constatat că 1 gram de substanță a fost capabil să absoarbă 45,1 grame de grăsimi fierte. Pentru a face pulberea mai ușor de ingerat, o parte din ea a fost încapsulată, iar unele au fost presate sub formă de biscuiți subțiri.

"După ingestie, capsula sau biscuitele absoarbe compuși grași (cum ar fi grăsimile animale) și formează bucăți de fibre acoperite cu grăsime. Aceste bulgări acoperite cu grăsime vor fi apoi eliminate din sistemul digestiv într-una până la trei zile, similar cu alte alimente pe care le consumăm", a declarat Phan Toan Thang, unul dintre autorii studiului

Și în timp ce proprietățile mecanice ale frunzelor de ananas le fac potrivite pentru sarcină, oamenii de știință au declarat că ar putea fi utilizate și alte tipuri de deșeuri agricole cu conținut ridicat de celuloză - cum ar fi pulpa de trestie de zahăr.

Ananasul, bogat în vitamine

Ananasul este un fruct tropical care conține o doză consistentă de vitamina C, dar și vitamina B1, potasiu, mangan, plus antioxidanți și compuși miraculoși, care țin bolile la distanță. Ananasul conține o enzimă denumită bromelaină. Este o enzimă cu puternice efecte antiinflamatoare. Pe lângă biotină, vitamina B12 şi vitamina E, pentru care fructul este recunoscut, ananasul conţine toate celelalte vitamine şi 16 minerale, inclusiv fier, calciu, cupru, zinc, magneziu şi iod. Ananasul este deosebit de bogat în beta-caroten (pro-vitamina A), vitamina C şi complexul B de vitamine. Datorită bromelainei, ananasul fluidizează sângele, stimulează circulaţia sanguină, fapt pentru care putem să-l folosim în prevenirea trombozei, aterosclerozei, în diferite boli ale inimii.

Articole similare

Efectul scorțișoarei asupra rinichilor

Asociată în mare parte cu domeniul patiseriei,...

Budincă de căpșune. Cel mai ușor desert

Dacă vrei o rețetă simplă și delicioasă pentru un...

Cum cureți rosturile gresiei și faianței

Curățarea rosturilor gresiei și faianței poate fi o...

Omletă franțuzească. Rețeta delicioasă de mic dejun

Dacă te-ai plictist de același mic dejun, îți...


Top citite
Sursă foto: Freepik/amuhrinova55

Efectul scorțișoarei asupra rinichilor

Foto: Pexels

5 albume definitoare pentru muzica rock pe care trebuie să le asculți măcar o dată în viață

Foto: Pexels

Massive Attack și Mezzanine, un album definitoriu pentru era anilor 90 din SUA dar și pentru genul muzical

Foto: Pexels

Un album definitoriu ”de iarnă”. Björk - Homogenic, un album, prin excelență, definitoriu pentru un anotimp

Foto: Pexels

Primul album de post-punk, Unknown Pleasures, definitor pentru o eră dar și pentru o generație de tineri

Foto:Pexels

Lasă-te captivat de drama și frumusețea Concertului nr. 2 de Rahmaninov


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Steve Harley a murit la 73 de ani

Solistul trupei Cockney Rebel a murit la locuința sa din Suffolk, duminică...

pixel