Ritualul pe care trebuie să-l ai dimineața, pentru un creier sănătos: „Pe stomacul gol, e perfect”
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit cum reușești pe termen lung să ai parte de un creier sănătos.

Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit care sunt cele mai bune, dar și cele mai rele obiceiuri care pot influența sănătatea creierului nostru. După cum probabil că știi deja, este necesar să-i oferim acestuia tot sprijinul de care are nevoie, iar acest lucru se face destul de ușor, prin modificarea rutinei noastre zilnice. Astfel, înainte de a te întreba ce trebuie să faci pentru a avea mereu o sănătate mintală perfectă, ar trebui să te intereseze ce nu trebuie să mai faci de azi înainte, pentru a nu pune în pericol acest lucru.

„Primul pas este să spunem ce să nu consumăm pentru sănătatea creierului. Alcoolul, fumatul, distrug creierul, drogurile, dacă ne îndepărtăm de ele, am rezolvat jumătate de problemă. După, venim cu suplimente. Gama de top, după mine, este peștele, somonul, conține zinc, vitamina D, omega3. După, mai e nuca, pe care o găsim peste tot, e foarte bună de consum. Le consumăm cu moderație, nu consumăm un kg de nucă.”, a declarat nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Ritualul care te ajută să ai un creier sănătos

Astfel, trebuie să mai știi că pe lângă alimentele minune pentru creier despre care am vorbit mai sus, trebuie să mai adaugi pe lista ta și uleiul de măsline, care este considerat o adevărată comoară pentru sănătatea mintală. Trebuie să consumi în fiecare dimineață o linguriță pe stomacul gol, alături de puțină zeamă de lămâie, pentru beneficiile mult dorite. 

„Uleiul de măsline, dacă e sănătos, presat la rece, e foarte bun să consumi o linguriță dimineața, dar dacă consumi mai mult, te îngrași, deja nu mai devine sănătos. Lingurița o poți lua pe stomacul gol, dacă mai pui și puțină lămâie, e perfect. Mai avem stafidele, susanul, broccoli, trebuie să le includem în meniul zilnic. Semințele de floarea soarelui, dar să nu consumăm mult. Tot ce zic eu îngrașă foarte mult, dar aceste grăsimi pe care le conțin ajută foarte mult creierul. Și migdalele sunt bune. Ca legume e tot ce e verde, astea sunt esențiale. Ficatul mai e foarte important, iar noi nu consumăm mult.”, mai spune specialistul.

Cafeaua, benefică pentru creier

Cafeaua, dar și ceaiul, sunt și ele două elemente importante, când vine vorba de sănătatea mintală. Acestea trebuie însă consumate cu moderație, atrage atenția nutriționistul, care mai vorbește și despre importanța sportului în tot acest proces.

„Chiar dacă te poate surprinde, și cafeaua este foarte bună, dar nu multă. Pentru creier, e suficient o cafea sau două pe zi. Ea te ajută să-ți crească tensiunea, iar atunci o să meargă mai mult sânge în creier și atunci o să fii mai oxigenat. Ceaiul face același lucru. Dacă îl consumi moderat e bun. Mai vreau să adaug și sportul, care ne oxigenează și ne ajută foarte mult. Sportul în spații deschise e foarte important. Trebuie să facem toate aceste lucruri din timp, ca să ne ajute. E preferabil ca după 40 de ani să mănânci 2-3 nuci pe zi sau migdale.”, a continuat el să ne dezvăluie.

Articole similare

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Sursa: captură Youtube Fără Zahăr

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Sursa: Freepik

Mai mult decât o simplă partidă: Filmul „Checkmate” dezvăluie laturi întunecate ale șahului

Lumânare

A murit un actor cunoscut pentru rolurile sale din filmele Titanic şi Stăpânul inelelor / Video

Care sunt cele mai populare tradiții, obiceiuri și superstiții de Paște

Echipa RadioDCNews vă urează să aveți un Paște fericit

Ed Sheeran - Foto: captura Youtube Ed Sheeran - American Town

Ed Sheeran nu va lansa muzică nouă în acest an


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că sărbătorim Paștele și...

Ce NU trebuie să faci în ziua de Paște

În ziua de Paște, există anumite lucruri pe care...

pixel