Ikea raportează un profit mai ridicat, chiar și cu reduceri de preţuri
Inter IKEA, proprietarul celui...
Multe companii au rămas cu un gol greu de umplut iar de teamă că angajații vor pleca multe dintre acestea au decis să majoreze salariile.
Printre aceste companii se numărăr și producătorul britanic de motoare de avioane Rolls-Royce Holdings Plc care a devenit ce mai recentă companie care a oferit angajaților bani în plus pentru a compensa creșterea costului vieții, acordând 70% din forța sa de muncă din Marea Britanie o sumă forfetară de 2.000 de lire sterline (2.460 de dolari).
O purtătoare de cuvânt a Rolls-Royce a confirmat această măsură, raportată anterior de Sky News. Donația va fi pusă la dispoziția celor 14.000 de angajați din cadrul magazinelor și din managementul inferior, primul grup primind, de asemenea, cea mai mare creștere salarială anuală din cel puțin un deceniu, a precizat aceasta.
Negocierile sindicale cu privire la acest plan sunt în curs de desfășurare, a precizat Rolls-Royce.
Industria manufacturieră din Marea Britanie rămâne puternic sindicalizată, iar deficitul de personal și nivelul ridicat al inflației au permis lucrătorilor să facă presiuni pentru creșteri salariale mai mari decât în mod normal. Producătorul de avioane Airbus SE a ajuns la un acord cu sindicatul său din Marea Britanie în aprilie, după mai multe runde de discuții, convenind asupra unei majorări de 8,6% pe o perioadă de 13 luni, a unei sume forfetare și a unor concedii suplimentare.
Alte industrii se confruntă cu presiuni similare, Lloyds Banking Group Plc oferindu-le personalului său o sumă unică de 1 000 de lire sterline, în urma demonstrațiilor grupului sindical în fața reuniunii anuale a investitorilor.
Azi are loc în Marea Britanie o grevă generală în transportul feroviar, grevă care a paralizat economia acestei țări, și care este pe cale să devină marele examen al lui Boris Johnson. Greviștii reclamă faptul că salariile sunt mici cât și faptul că nu mai fac față presiunilor din cauza lipsei de personal.
Citește și: Întârzierile şi costurile, marile provocări pentru producătorii britanici, în urma Brexitului
Întârzierile vamale, birocraţia şi costurile ridicate figurează printre principalele provocări cu care se vor confrunta producătorii britanici în 2022, din cauza Brexitului, conform unui sondaj derulat de MakeUK, un organism ce reprezintă 20.000 de firme naţionale, relatează agenţia EFE.
Din acest sondaj se observă, de asemenea, o creştere a optimismului în rândul companiilor de toate mărimile din ţară, însă acest optimism este subminat de efectele ulterioare pe care le are ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie Agerpres.
Două treimi dintre liderii companiilor industriale, din 228 chestionaţi, au semnalat că Brexitul le-a afectat "moderat sau semnificativ" afacerile, la un an după terminarea perioadei de tranziţie.
Peste jumătate au avertizat că probabil vor suferi mai multe daune în 2022, din cauza întârzierilor la vamă determinate de controlul importurilor şi a schimbărilor privind etichetarea produselor.
Modificările legate de Brexit
Modificările legate de Brexit continuă să figureze printre cele mai mari preocupări cu care se vor confrunta liderii din domeniul industrial în acest an. Aceştia menţionează, printre îngrijorări, întârzierile vamale, costurile adiţionale rezultate din respectarea regimurilor de reglementare diferite din Marea Britanie şi Uniunea Europeană şi un acces redus la muncitori imigranţi. Citește mai mult AICI
Inter IKEA, proprietarul celui...
Sezonul închirierilor de...
Taylor Swift își extinde...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...
Încoronarea regelui Charles al...