Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Soluțiile care se aplică pe corp conțin o substanță numită N,N-dietil-meta-toluamidă sau DEET.
Poate fi foarte periculos pentru sănătatea noastră, mai ales dacă suntem expuși la ea foarte des. Din fericire, există alternative naturale excelente care nu prezintă un risc pentru sănătate.
Una dintre cele mai bune alternative ar trebui să fie uleiul de cocos. Conține acizi grași care acționează ca o excelentă barieră naturală.
Experții Departamentului Agriculturii din SUA au realizat un studiu care a fost publicat în revista științifică Scientific Reports.
Rapoartele experimentelor efectuate afirmă că au reușit să identifice acizii grași din uleiul de cocos, care sunt deosebit de eficienți în protejarea împotriva mușcăturilor de insecte.
Se presupune că aceștia sunt acizi grași a căror eficiență este comparabilă cu cea a DEET-ului, cu faptul că, desigur, nu există riscul unor efecte negative asupra sănătății.
Cercetătorii arată că uleiul de cocos în sine nu este neapărat suficient pentru a proteja cu succes împotriva țânțarilor și a altor insecte.
În experimente, au folosit o formă izolată de acizi grași, ceea ce înseamnă că concentrațiile au fost mult mai mari decât cele prezente în mod natural în uleiul de cocos. Forma concentrată de acizi grași lauric, decanoic și caprilic este așadar necesară pentru o protecție eficientă împotriva mușcăturilor de insecte, care în anumite cazuri pot fi foarte periculoase. Acizii grași sunt printre cei mai buni respingenți naturali.
Ideal ar fi să folosim acizi grași izolați din uleiul de cocos, dar dacă acest lucru nu este posibil putem ajuta cu uleiuri esențiale care cresc eficacitatea uleiului de cocos.
Uleiurile esențiale de citronella, lemongrass, catniă, lămâie eucalipt sau cuișoare pot oferi o protecție deosebit de eficientă. Puteți alege un singur tip de ulei esențial sau o combinație de uleiuri diferite. Baza pentru producerea de repellenți naturali va fi, prin urmare, uleiul de cocos. Pentru fiecare 100 de grame de ulei de cocos, folosește aproximativ 10 picături de ulei esențial sau amestec de uleiuri esențiale la alegere.
Aveți nevoie de:
1 flacon pulverizator de sticlă
25 picături ulei esențial
60 ml ulei de cocos
În primul rând, testați repelentul pe un mic petic de piele. După ce ești sigur că pielea îl tolerează bine, îl poți aplica pe tot corpul. Concentrați-vă, desigur, în principal pe acele zone care sunt cele mai expuse. În zilele în care petreci mai mult timp în natură, nu uita să aplici în mod regulat repellent. Reaplicarea este necesară chiar și în cazul transpirației intense.
Uneori nu este posibil să se evite complet utilizarea repellenților care conțin DEET. Daca mai multe repellente naturale - de casa sau achizitionate - nu ti se potrivesc din anumite motive si nu poti renunta complet la repellente cu DEET, este important sa urmezi instructiunile care pot atenua efectele negative ale substantei. Evitați aplicarea repelentului în zonele din apropierea gurii sau a ochilor. Folosiți repelentul numai în locuri care nu sunt protejate de îmbrăcăminte.
În același timp, asigură-te că nu folosești mai mult decât este necesar și că nu îl aplici prea des. Fă întotdeauna un duș bine după folosirea repelentului (desigur, când nu mai există pericolul de căpușe, adică atunci când pericolul este semnificativ mai mic).
Deși nu veți putea evita complet riscul expunerii la DEET, luând măsurile de mai sus veți reduce semnificativ posibilitatea unor consecințe pe termen lung asupra sănătății.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Iată de ce octombrie este...
Otis Redding, cântărețul de...
Regele Frederik și Regina Mary...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...