Scorțișoara, condimentul care face minuni pentru sănătate! Iată de ce este bine să o consumi
Autor: Romina Baluta
Data publicării:
Scorțișoara este unul dintre condimentele preferate ale oricărei gospodării, fiind folosită încă din cele mai vechi timpuri. A fost folosită ca și condiment cu aromă plăcută și miros cald, dar și ca tratament natural pentru diverse afecțiuni.

Nimic nu egalează o seară de iarnă, în caldura din locuința ta, alături de un ceai cu scorțișoară. Este condimentul vedetă al sezonului rece, fiindcă aroma sa puternică se potrivește la vin fiert, ceaiuri, cozonac, prăjituri și multe alte preparate. Scorțișoara este un condiment care vine din ramuri de copac sălbatic, originare din Caraibe, America de Sud și Asia de Sud-Est.

Iată beneficiile scorțișoarei:

Scorțișoara este folosită pentru tratarea spasmelor musculare, vărsăturilor, diareei, infecțiilor, răcelii, pierderii poftei de mâncare și a disfuncției erectile. De asemenea, scorțișoara ar putea reduce nivelul zahărului din sânge la persoanele care suferă de diabet de tipul 1 și 2. Cu toate acestea, în ceea ce privește efectele scorțișoarei asupra diabetului, cercetările rămân limitate.

Infecțiile fungice- Cinamaldehida, substanța chimică găsită în scorțișoară, ar putea ajuta la lupta împotriva infecțiilor fungice și bacteriene, potrivit unui sudiu.

Diabetul- Ajută la scăderea nivelului de glucoză și de lipide la pacienții cu diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu publicat în Diabetics Care.

Un consum de aproximativ 6 grame de scorțișoară pe zi "reduce glucoza serică, trigliceridele, colesterolul LDL și colesterolul total în cazul persoanelor care suferă de diabet de tipul 2", potrivit autorilor studiului. De asemenea, "introducerea scorțișoarei în dieta persoanelor cu diabet de tip 2 va reduce factorii de risc asociați cu diabetul zaharat și cu bolile cardiovasculare".

Boala Alzheimer- Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au descoperit că scorțișoara ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Un extract găsit în scorțișoară conține proprietăți care pot inhiba dezvoltarea bolii, potrivit  Prof, Michael Ovadia de la Universitatea din Tel Aviv.

HIV- Un studiu al plantelor medicinale indiene a arătat că scorțișoara poate fi potențial eficace împotriva HIV.

Scleroza multiplă- Scorțișoara poate ajuta la oprirea procesului destructiv al sclerozei multiple, potrivit unui neurolog de la Rush University Medical Center.

Reducerea efectelor negative ale meselor bogate în grăsimi- Cercetatorii de la Penn State au arătat că dietele bogate în scorțișoară ar putea ajuta la reducerea răspunsurilor negative ale organismului la mesele bogate în grăsimi.

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Rusia va transforma fosta uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg într-un centru de producție de limuzine

Rusia va transforma fosta uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg într-un centru de producție de limuzine

Tyla debutează fulminant la Met Gala 2024 într-o rochie sculptată din nisip

Captura Instagram

Ținuta lui Kim Kardashian de la MetGala a stârnit controverse

Ariana Grande / Sursa: flickr.com

Ariana Grande a oferit o reprezentație surpriză la Gala Met 2024

Captura Instagram

Rochia lui Jennifer Lopez de la Met Gala conține 2,5 milioane de mărgele

Sursa: captură Youtube SharpTone Records

Piesa zilei: Unfamiliar | Currents


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Tribute | Tenacious D

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai hotărât încă, Radio...

Amy Winehouse primește postum un premiu BRIT Billion Award

Amy Winehouse a fost distinsă postum cu premiul BRIT...

pixel