Val de controale în cluburile arhi-pline! Patronii s-au trezit cu inspectorii la ușă. Mai multe localuri au fost închise pentru două luni, alții s-au ales cu amenzi
Autor: Irina Constantin | Dată: 13 noi 2022, 20:52
Mai multe cluburi au fost deja închise în București și-n Iași. 

Trei cluburi din Iaşi şi unul din Bucureşti au fost închise temporar şi amendate, pentru că aveau în interior mai multe persoane decât le permiteau autorizaţiile de securitate la incendiu. Inspectorii IGSU au făcut controale neanunţate în acest weekend în 40 de spaţii de evenimente din Bucureşti şi judeţele Cluj şi Iaşi, pentru a verifica dacă acestea respectă cerinţele legale referitoare la apărarea împotriva incendiilor, în principal numărul maxim de participanţi şi căile accesibile de ieşire în caz de urgenţă, a explicat şeful DSU, Raed Arafat.

”Am solicitat colegilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să organizeze ample acţiuni de verificare în ce priveşte zonele cu aglomerări mari de persoane, cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente. Am urmărit două aspecte principale, fără să ne limităm la ele, primul fiind excederea numărului persoanelor aflate în interior, comparativ cu numărul permis în documentele amplasamentului, iar al doilea fiind accesibilitatea neîngrădită la ieşirile de urgenţă” a declarat Raed Arafat, conform Rador. 

Cele patru firme la care s-au găsit nereguli au fost amendate cu câte 100.000 de lei, iar activitatea le-a fost suspendată pentru două luni, timp în care trebuie să remedieze problemele. 

Adjunctul inspectorului general al IGSU, generalul de brigadă Gabriel Duduc, a spus că respectivele controale au fost inopinate şi coordonate la nivel naţional.

”Au fost controlate 40 de obiective. În urma acţiunii, la 4 dintre aceste obiective, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori, a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 de lei ca sancţiune principală şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării pentru o perioadă de 60 de zile. Cele patru obiective funcţionează trei în municipiu Iaşi şi unul în Bucureşti” a declarat Gabriel Duduc. 

Alte 24 de amenzi, în valoare de circa 540 de mii de lei, dar şi 22 de avertismente au fost aplicate în cadrul verificărilor. Astfel de controale vor continua şi nu doar în municipiile reşedinţă de judeţ, ci şi în localităţi mai mici, mai arată sursa citată. 

Articole similare

Avem cel mai puternic internet 5G din Europa

România devansează toate statele din regiune la viteza...

Germania spune NU împrumuturilor comune la nivelul UE

Ministrul german al Finanţelor, nu a fost de acord cu...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.