Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Acestea sunt semne ale succesului unui proiect menit să reintroducă, după o absență de secole, bizonul sau zimbrul european.
Ultimul bizon european sălbatic a fost ucis de braconieri în 1927, la momentul respectiv, rămăseseră doar 54 de exemplare, toate în captivitate.
Foto: wwf romania
Această zonă a fost din timpuri străvechi o zonă importantă pentru zimbri. Cu toate acestea, zimbri au dispărut de aici în 1762. Munții Carpați sunt o zonă prioritară pentru îmbunătățirea supraviețuirii pe termen lung a zimbrilor, din moment ce există habitatul adecvat care este relativ bine conectat.
„A existat o nevoie urgentă de a oferi din nou bizonilor șansa de a trăi în sălbăticie și de a amesteca genele acestor bizoni din captivitate”, spune Matei Miculescu, un gardian forestier responsabil cu monitorizarea turmei din Carpați.
Foto: life-bison.com
România a primit zimbrii înapoi în sălbăticie încă din 2014, la peste 200 de ani după ce au fost văzuți ultima dată în România.
În prezent, acestea locuiesc într-o zonă protejată de peste 8.000 de hectare. Din 2014, în regiune s-au născut 38 de pui de bizon.
„Aproximativ 105 bizoni trăiesc acum în libertate în Munții Țarcu și s-au acomodat bine”, spune Marina Druga, șefa proiectului condus în comun de WWF și Rewilding Europe.
După ce animalele ajung pentru prima dată în țară, ele petrec câteva săptămâni pentru a se aclimatiza la viața în sălbăticia românească, înainte de a fi eliberate și lăsate să se descurce singure, scrie mediafax.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Iată de ce octombrie este...
Otis Redding, cântărețul de...
Linkin Park marchează o nouă...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Papa Francisc, care a evitat în...