Secretul lui Arnold Schwarzenegger pentru anti-îmbătrânire
Autor: , Cristian Cîșleanu | Dată: 09 sep 2023, 11:59
Arnold Schwarzenegger, la 75 de ani, s-a dovedit fără îndoială o figură care a atras atenția publicului la nivel global. El a dezvăluit fanilor săi secretele menținerii tinereții, a dezvăluit detaliile dietei sale și a oferit o perspectivă asupra modului în care privește procesul de îmbătrânire.

Supranumit „stejarul austriac”, Arnold a ajuns unul dintre cei mai emblematici actori de la Hollywood, iar ulterior guvernator al statului California. Așadar, pe parcursul vieții sale, Schwarzenegger a traversat un drum sinuos, plin de învățăminte. 

Arnold Schwarzenegger a răspuns la întrebarea venită din partea mai multor fani cu privire la impactul îmbătrânirii asupra aspectului său fizic, dar și mental.

„Prima etapă este acceptarea. Trebuie să îți dai seama că procesul de îmbătrânire nu este ceva pe care îl poți evita, este un element natural al existenței.", subliniază celebrul actor, care a devenit în timp și un etalon în sport.

De asemenea, el a subliniat faptul că această acceptare vine cu conștientizarea că performanța fizică tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă. „Confruntarea cu realitatea că nu mai ești la apogeul tinereții tale poate fi dificilă, dar este un aspect esențial al maturizării.", explică Schwarzenegger.

În Statele Unite, aproape 2 miliarde de persoane cu vârsta de peste 65 de ani suferă de depresie, o stare emoțională care poate avea legătură și cu schimbările hormonale ce favorizează pierderea masei musculare. „Într-o piață anti-îmbătrânire de 58 de miliarde de dolari este clar că mulți oameni încearcă să lupte împotriva inevitabilului, dar e important să ne concentrăm pe ceea ce putem controla.", adaugă el.

Și aici intervine importanța adaptării, mai ales în ceea ce privește activitatea fizică, susține Schwarzenegger. „Am modificat modul în care mă antrenez pentru a îmi reduce riscul de accidentare și pentru a rămâne în formă într-un mod sustenabil.", menționează Schwarzenegger.

În loc să utilizeze greutăți, care pot pune un stres mai mare pe articulații și ligamente, el a trecut la utilizarea aparatelor pentru un antrenament mai sigur, o schimbare implementată în 2012. Și nu este singurul care a făcut acest lucru. Frank Zane, un alt titrat câștigător al concursului Mr. Olympia, a adoptat o abordare similară după ce a ajuns la vârsta de 70 de ani.

În contextul acestor schimbări, Schwarzenegger reiterează importanța menținerii unei atitudini pozitive și a dorinței de a continua să se antreneze: „Fitness-ul este o parte integrată a ființei mele. Chiar dacă nu mai pot face aceleași exerciții ca acum 50 de ani, actul de a mă antrena îmi conferă un sentiment de realizare și bucurie.".

La nivel mental și emoțional, îmbătrânirea nu l-a înfrânt, ci mai degrabă i-a oferit un nivel de perspectivă și înțelepciune pe care nu l-ar fi putut dobândi altfel. „Am citit mai mult, am întâlnit oameni extraordinari, am acumulat experiență și am învățat atât din succesele, cât și din eșecurile mele.", mărturisește el.

Arnold a ajuns să își folosească influența pentru a milita pentru un mediu mai curat, pentru reforme la nivel guvernamental și pentru alte cauze sociale.

La 74 de ani, Schwarzenegger îmbrățișează profunzimea discuțiilor despre subiecte complexe, de la politica de sănătate până la infrastructura socială, și înțelege că viața nu este doar despre realizările personale, ci și despre contribuția adusă comunității.

„În cele din urmă, valoarea noastră nu este măsurată prin ceea ce am acumulat, ci prin ceea ce am oferit altora. Este o lecție prețioasă pe care am învățat-o în timp și care mă face să apreciez fiecare zi pe care o trăiesc.", concluzionează el.

Arnold Schwarzenegger nu doar că ne oferă o introspecție în viața sa, dar și un model demn de urmat despre cum să abordăm provocările și beneficiile care vin cu îmbătrânirea: cu acceptare, adaptare și, mai presus de toate, cu înțelepciune, arată adevărul.

Celebrul actor de la Hollywood are o dietă bazată, în mare parte, pe fructe, legume, îi place să consume mult pepene roșu atunci când este foarte cald, bea multe lichide, dar și tot felul de smoothie-uri bazate pe legume, ouă întregi și fructe precum bananele.

Arnold consumă cât mai puțină proteină animalică, însă nu refuză, din când în când, carnea pe grătar. În general, actorul are o dietă proteică bazată pe legume. 

Articole similare

Cum faci covrigi ca la covrigărie la tine acasă

Află rețeta cu care poți să îți faci covrigi ca la...

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit

Află care este cel mai bun ulei pentru prăjit.

Care este cel mai bogat aliment în Omega 3

Uleiul de in este un produs alimentar nutritiv, care...


Top citite
Foto ilustrativ: Pexels.com

Principalul suspect în cazul asasinării lui Tupac Shakur, arestat după 27 de ani de la moartea rapperului

Foto: Facebook Nicusor Dan

Străzi Deschise – București, 30 septembrie - 1 octombrie. Programul activităţilor

Omega 3

Care este cel mai bogat aliment în Omega 3

Tragedie în Brazilia. Peste 100 de delfini au fost găsiţi morţi

Sursă foto: Pexels

Cum trăiește o tânără de 21 de ani din Italia într-un castel vechi de 900 de ani. Palatul Sannazzaro are 45 de camere / video

Foto: Pexels.com

Şase persoane au murit într-un incendiu produs într-un club din Spania


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Obiecte vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

Descoperire importantă făcută în Egipt.

Și roboții pot deveni enervanți, la fel ca unii oameni

Un experiment de realitate virtuală arată că roboții...